Leder i Sunndal Frp, Lill-Elin Vangen, skriver i et leserinnlegg at Sunndal Arbeiderparti roter det til for innbyggerne når det gjelder hvilket parti som har dialysetilbud i sitt partiprogram.

Arbeiderpartiet mener det er bra at flere politiske parti arbeider for å få et dialysetilbud i Sunndal. Det er viktig for de det gjelder.

I likhet med Frp, har Arbeiderpartiet programfestet at vi skal arbeide for å få realisert dialysebehandling i Sunndal.

Det er gjort flere forsøk på å etablere dialyse i Sunndal. Dessverre har ikke initiativene gitt resultat. Derfor tar Sunndal Arbeiderparti nå et nytt initiativ.

Vi ber rådmannen kartlegge behovet for dialyse både i egen befolkning og i nabokommunene. En utredning med et dokumentert behov, vil sammen med den medisinskteknologiske utviklingen på dialysefeltet, forhåpentligvis gi kommunen sterke argument for å bli hørt av helseforetaket. Målet er å få et dialysetilbud tilknyttet distriktmedisinsk senter i Sunndal (DMS).

Det er i dag mange nyresyke i Sunndal som er avhengig av dialyse.

Disse må dagpendle til sykehusene for å få behandling. I tillegg er det mennesker som avstår fra behandlingen på grunn av den krevende reisen. Dette gjelder spesielt eldre.

Alle disse vil få økt livskvalitet og bedre helse med et dialysetilbud i Sunndal.

Sunndal Arbeiderparti er glad for at flere parti, inkludert Frp, er opptatt av å styrke helsetilbudet i Sunndal.

Vi regner derfor med å få enstemmig oppslutning rundt vårt forslag i kommunestyret onsdag 14. desember. Isteden for å furte over at flere parti har programfestet å arbeide for et dialysetilbud i Sunndal, burde Lill-Elin Vangen og Frp heller glede seg over engasjementet. Det fortjener menneskene dette gjelder.

Tove-Lise Torve,

leder Sunndal Arbeiderparti.