Skjærtorsdag

Gassbil.

Skjærtorsdag! Og jeg er oppe tidlig. Sola skinner så vakkert mot en litt disig himmel, der den kravler seg modig over ryggen på fjellene mellom Halsa og Surnadal. Jeg skal på vakt, og må med første fergen på Tømmervågen som går klokken 0850.

Klokken er passert 08( som det heter i våre dager). Jeg er nydusjet, håret i vante vendinger og med riktig lukt under armene. Egentlig er alt såre vel.

Et kjapt toalettbesøk, og så undrer jeg på om jeg bare skal sette meg i bilen og kjøre på fergekaien(?). Det er over en halv time til fergen går, så jeg har rikelig med tid.

Skitt au! Jeg har da Jo Nesbøs siste liggende i fremsetet, så jeg - bare kjører.

Gud være lovet!

Det sa jeg til meg selv da jeg kom frem - denne hellige dagen.

Gassbil.

Står først i køen. Jeg er bil nr. 4. Begynner straks å telle folk i bilene. Jeg er passasjer nr.6. Bak meg kommer flere biler, deriblant en lastebil med to personer.

Trolig er det noen som ikke kommer med. Alle vet vi at - er det med en gassbil, så tar fergen kun 25 passasjerer. Der er de som kan ofres om gassbilen går i lufta. The expendables, som Donald Trump ville ha sagt.

Glad og med ikke så lite lettelse, siger første delen av køen ombord og løser bilett. Det endelige bevis på at vi er - turens utvalgte folk. Noen må sikkert stå igjen. En times venting. Det er jo søndagsrute.

24 minutter senere smyger B/F Bjørnsund sin smekre front inn i fergeleie på Seivika. En flokk måker sloss om å få sitte på toppen av heisetårnene til fergelemmen.

Sakte går lemmen ned og bommen opp, og fergekøen som skal nordøstover kommer til syne. Aller først:

Gassbil.

Ingen av disse to gassbilene er varslet over Fjord1's varslingstjeneste. Hadde bilene vært varslet, hadde jeg reist en time før avgang.

For å være sikker.

Jeg har påpekt dette i tidligere innlegg, både på nettet og i TK, med bare "spott" til svar fra de som er selvopnevnte ledere for samferdsel i vårt fylke. Representanten fra Nordmørslista i sanferdselsutvalget har påpekt problemet, og blitt blankt avvist og nedstemt i ren hersketeknikk stil.

25 personer kom med første ferge fra Tømmervågen denne skjærtorsdag morgen. 25 personer kom seg fra Seivika.

Alle vet hvordan problemet kan løses, men ingen tar de nødvendige avgjørelsene, og monterer godkjent slukningutstyr på en av fergene. For gasstransporten vitner om at produksjonen på Tjeldbergodden går så det griner. Enda et bevis på et av Nordmøres flotte industriprosjekt.

Jeg ønsker gassbilene velkommen! Så er det bare for Fylkeskommunene å "få ut fingeren", og få slukningsutstyret montert.

Det er jo innkjøpt!

Terje Hals, Nordmørslista

Siste nyheter

FREDAGSTANKER

Den sterkeste historien

Mennesker over hele verden håper vi aldri mer får oppleve bruk av atomvåpen. Likevel virker det som om noen av verdens ledere sysler med tanken. Det er skremmende!

Respekt for hverandre, nå må grensen være nådd!

Vi lever i et lite bygdesamfunn,der man egentlig skulle tro vi sto samlet! Men neida,det er ikke slik...

Respekt for hverandre,nå må grensen være nådd!

Vi lever i et lite bygdesamfunn,der man egentlig skulle tro vi sto samlet!

Underskriftskampanje mot giftdeponi på Rødsand, Nesset

Nå må vi alle våkne av dvalen og fange opp hva som foregår rett under nesene våre.

Den siste biten

Dei som verkeleg treng det, må vera sikra eit rom der dei kan få naudsynt omsorg.

Anbefaler diesel i distriktene

NAF mener folk i distriktene er tjent med dieselbil.

Avslår utbygging av Sandåa kraftverk

NVE meiner dei negative verknadene er for store.

Ferdig med sikringa på Røv

Statens vegvesen har i hovudsak gjort seg ferdige med sikringa av fv. 65 på Røv i Surnadal.

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Kikhoste ved Sande skole

Skolen sender melding til foreldre.

Tar bygdestriden med til den nye kommunen?

Lokalpolitiker Arild Svensli (H) mener det ikke er lurt for Nesset kommune å lage et eget kommunedelsutvalg for å bli hørt i den nye storkommunen Molde. – Vi risikerer at bygdestriden mellom indre og ytre deler av Nesset tas med inn i nykommunen, sier Svensli.

Bekymret for tomteområde

Sentrumsnære tomter på Høgberget i Surnadal er ikke bare, bare å utvikle.

Budsjettet for 2018 i Surnadal:

– Tøft, men forsvarlig

Politikerne i Surnadal mener de tar rette tak for å gå en tøff økonomisk framtid i møte med budsjettet de vedtar. Det innebærer kutt i åtte sykeheimsplasser.

Bidrar med matvarer og andre produkt

Folk fyller handlekorga

Det er mange handlekorger som fylles nå i førjulstida. Mange varer skal i hus. Men ei korg på Rema 1000 på Sunndalsøra er helt spesiell. Den fylles av varer som kundene ønsker at andre skal få glede av.

Sunndal Rotaryklubb lagt ned:

Ga pengene til Røde Kors

Sunndal Rotaryklubb har valgt å legge ned aktiviteten, etter nesten seksti år.