Skjærtorsdag

Gassbil.

Skjærtorsdag! Og jeg er oppe tidlig. Sola skinner så vakkert mot en litt disig himmel, der den kravler seg modig over ryggen på fjellene mellom Halsa og Surnadal. Jeg skal på vakt, og må med første fergen på Tømmervågen som går klokken 0850.

Klokken er passert 08( som det heter i våre dager). Jeg er nydusjet, håret i vante vendinger og med riktig lukt under armene. Egentlig er alt såre vel.

Et kjapt toalettbesøk, og så undrer jeg på om jeg bare skal sette meg i bilen og kjøre på fergekaien(?). Det er over en halv time til fergen går, så jeg har rikelig med tid.

Skitt au! Jeg har da Jo Nesbøs siste liggende i fremsetet, så jeg - bare kjører.

Gud være lovet!

Det sa jeg til meg selv da jeg kom frem - denne hellige dagen.

Gassbil.

Står først i køen. Jeg er bil nr. 4. Begynner straks å telle folk i bilene. Jeg er passasjer nr.6. Bak meg kommer flere biler, deriblant en lastebil med to personer.

Trolig er det noen som ikke kommer med. Alle vet vi at - er det med en gassbil, så tar fergen kun 25 passasjerer. Der er de som kan ofres om gassbilen går i lufta. The expendables, som Donald Trump ville ha sagt.

Glad og med ikke så lite lettelse, siger første delen av køen ombord og løser bilett. Det endelige bevis på at vi er - turens utvalgte folk. Noen må sikkert stå igjen. En times venting. Det er jo søndagsrute.

24 minutter senere smyger B/F Bjørnsund sin smekre front inn i fergeleie på Seivika. En flokk måker sloss om å få sitte på toppen av heisetårnene til fergelemmen.

Sakte går lemmen ned og bommen opp, og fergekøen som skal nordøstover kommer til syne. Aller først:

Gassbil.

Ingen av disse to gassbilene er varslet over Fjord1's varslingstjeneste. Hadde bilene vært varslet, hadde jeg reist en time før avgang.

For å være sikker.

Jeg har påpekt dette i tidligere innlegg, både på nettet og i TK, med bare "spott" til svar fra de som er selvopnevnte ledere for samferdsel i vårt fylke. Representanten fra Nordmørslista i sanferdselsutvalget har påpekt problemet, og blitt blankt avvist og nedstemt i ren hersketeknikk stil.

25 personer kom med første ferge fra Tømmervågen denne skjærtorsdag morgen. 25 personer kom seg fra Seivika.

Alle vet hvordan problemet kan løses, men ingen tar de nødvendige avgjørelsene, og monterer godkjent slukningutstyr på en av fergene. For gasstransporten vitner om at produksjonen på Tjeldbergodden går så det griner. Enda et bevis på et av Nordmøres flotte industriprosjekt.

Jeg ønsker gassbilene velkommen! Så er det bare for Fylkeskommunene å "få ut fingeren", og få slukningsutstyret montert.

Det er jo innkjøpt!

Terje Hals, Nordmørslista

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.