Nesset kommune gjennomfører en konkurranse som går ut på å kåre det beste og fineste turmålet av elleve utvalgte.

– Det er forbindelse med Friluftslivets år 2015 at klima- og miljøvernministeren har oppfordret alle kommunene til å kåre sitt mest attraktive friluftsområde, opplyser Hogne Frydenlund, miljøvernleder i Nesset kommune. Du kan gå inn på Nesset kommune sin heimeside og stemme. I delen for nyheter til høgre ligger saka om konkurransen, og når du åpner saka kan du avgi din stemme der.

Nesset kommune håper mange stemmer på sin favoritt, og er klare over at det er mange steder som kunne vært med i en slik liste, men det er gjort et valg.

Premier til turmålene

– I Nesset er det et hav av mange flotte turmål som burde vært med i en slik kåring. Nesset kommune har valgt ut elleve turmål i konkurransen. Det er lagt vekt på å vise et tverrsnitt av ulike turmål i hele kommunen, fortsetter han. Du kan stemme fram til mandag 5. oktober. Det vanker også premier på de utvalgte steder:

– Det friluftsområdet som får flest stemmer vinner kåringen og får kroner 2000 i premie. Turmålet med nest flest stemmer får kroner 1500, og resterende friluftsområder får kroner 1000 hver. Premiene må brukes til tiltak som kommer det enkelte turmål til gode, sier Frydenlund.

Her er turmålene du kan stemme på:

1. Elvastien, Vistdal

2. Håhammeren klatrefelt, Eresfjord

3. Hundneset, Eresfjord

4. Mardalsfossen, Eikesdal

5. Prestneset/Bjørnsonstien

6. Blånebu, Meisalfjellet

7. Kraftløypa, Eidsøra

8. Raudsandvatnet/Kanalneset, Raudsand

9. Skogtun familiepark, Rød

10. Gapahuk, Ranvika

11. Gapahuk på Bakkenfjellet, Gussiås