Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt liker ikke politidirektoratets forslag om å legge hovedsete for det nye distriktet Møre og Romsdal til Ålesund. Nilssen synes forslaget som nå er på høring er spedt.

- Går en forslaget og argumentasjonen etter i sømmene er ikke argumentet om sokkelansvar nevnt i høringsutkastet, sier Nilssen.

Mange vil nok hevde at sikkerheten til innbyggerne blir bedre med mer nærpoliti med en politimester i Kristiansund enn i Ålseund. Frykten er en sentrailsering sørover som vil gå ut over distriktene.

- Dette vil ikke jeg spekulere i. Jeg vil snakke om det som slår positivt ut for oss, og så tror jeg vi skal få et godt samarbeid med Ålesund når den endelige avgjørelsen er tatt i desember, sier Nilssen.

Foruten sokkelansvaret, en region i vekst som trenger statlige arbeidsplasser, er også god rekruttering et viktig argument for å ha hovedsete for politimesteren i Kristiansund, mener Nilssen.

- Her der det 160-70 søkere til hver stilling, så vi har ikke noe rekrutteringsproblem, sier Nilssen.

Grunnen til attraktiviteten mener Nilssen ligger i at byen er i vekst med en sterk offshorevirksomhet, og at den således på mange måter oppleves som mer sentral enn Ålesund.

- Oljeindustrien er noe som trekker folk og penger til byen. Får vi et hovedsete for det nye politidirtiktet her skal vi ordne det på en kostnadseffektiv måte, sier Nilssen.