Sunndal tok alle tre poengene i sesongens nest siste kamp med 5-1 over Elnesvågen på Sande stadion lørdag ettermiddag. Etter en godt gjennomført kamp ble det en soleklar seier til hjemmelaget etter en kamp der det var stort sett enveiskjøring kampen igjennom. Allerede etter 13 minutters spill sendte Marius Solberg Wettre hjemmelaget i føringen på en godt utført heading etter corner. Samme mann doblet ledelsen etter en halvtimes spill etter godt forarbeid av Vegard Ledal. Dette etter famlende spill av Elnesvågens forsvarere. 2-0 ble dermed stillingen ved pause.

Allerede etter fire minutters spill i andre omgang var det klart for 3-0 – denne gangen ved Erik Ruud Ramsli. Dette etter et godt innlegg fra Marius Solberg Wettre. Flere store sunndalssjanse fulgte – blant flere skudd som traff tverrliggeren med stor kraft. Erik Ruud Ramsli var direkte misfornøyd med manglende uttelling ved flere av disse mulighetene. 4-0 kom først etter 67 minutters spill, og nok en gang var Marius Solberg Wettre sistemann på ballen etter godt forarbeid av Ola Ruud Ramsli. Gjestenes trøstemål kom i det 83. minutt ved Elias Flønes. I kampens nest siste ordinære spilleminutt fikk innbytter Tobias Kirkevåg æren av å fastsette sluttresultatet til 5-1.

– Jeg synes guttene gjør en kjempeinnsats i dag, sier trener Rune Ledal. - Dette var virkelig en avslutning på årets hjemmekamper med stil over. På hjemmebane har vi kun gitt fra oss poeng i én kamp (uavgjort mot AK). Dette lover godt for framtida. I dag benyttet vi totalt 17 spillere – de aller fleste av disse regner jeg med blir å finne i Sunndals spillerstall også kommende sesong, avslutter en godt fornøyd sunndalstrener.

Sunndal kjemper med Averøykameratene om andreplassen og retten til å spille cup neste vår. AK møter Træff2 på søndag med mulighet for å komme à poeng med Sunndal, og neste helg blir det hele avgjort med innbyrdes oppgjør mellom AK og Sunndal på Bruhagen stadion på Averøya.

Sunndal stilte med følgende lag fra start: Ronny M. Sletnes, Bendik Haarberg, Ola Blekken Melkild, Eivind Lervik, Petter B. Melkild, Christian Danielsen, Vegard Furu Øie, Erik Ruud Ramsli, Marius Solberg Wettre, Vegard Ledal og Erik Rotlid. Innbyttere: Kevin Lågeide, Ola Marius Stubø, Kristoffer Ansnes, Ola Ruud Ramsli, Tobias Kirkevåg og Emil Melkild Loe.

Hoveddommer: Stig Morten Gjørsvik, Surnadal IL, assistentdommere Per Gudmund Bøe, Bøfjord IL og Ole Petter Lysgård Kristiansen, Eide og omegn FK.