Historien om gårdskatten Tassen, som noe ufrivillig ble med på biltur i Surnadal, er en aldri så lliten solskinnshistorie.

Uten at Olav og Ragna Marie Mauset hadde den minste anelse om dette, hadde katten deres kommet seg opp i fronten på bilen. Men den hadde ikke funnet vegen ut igjen...

Olav forteller:

- Ragna skulle på et kurs ved Surnadal Videregående skole onsdag, så hun kjørte nedover og parkerte ved idrettshallen. Da hun stoppet bilen hørte hun mjauelyder og kjente med en gang igjen "stemmen" til katten vår, Tassen.

Ragna ringte så til mannen Olav, som fikk oppdraget med å komme for å få ut og hente hjem katten igjen.

- Jeg tok derfor ut med den andre bilen vår, tok med meg katteburet og kjørte nedover. Men da jeg kom fram så kunne jeg ikke finne katten. Jeg lette og lette, la meg ned og kikket under bilen og i motorrommet uten å finne den. Men katten, den mjauet og mjauet, så til slutt fant jeg den, han satt helt framme i grillen, forteller Olav.

Men Tassen var rett og slett innestengt der bak grillen. Da Olav ikke med seg noe verktøy, bestemte han seg derfor for å oppsøke Sveen Auto for å få hjelp.

- Der får jeg alltid god hjelp, så jeg kjørte dit med det som var et litt annerledes hasteoppdrag enn det de er vant med, ler han.

Vel ankommet verkstedet stilte Harry Einar Ansnes villig opp og fikk plukket av grillen på bilen. Tassen fikk dermed friheten tilbake, noe den ifølge Olav var rimelig fornøyd med sjøl.

- Tassen var både glad og fornøyd, og kom imot meg og malte som bare det. Han satt også rolig i buret på hjemturen, sjøl om han ble litt utålmodig på slutten, forteller matfar.

Og etter å ha sittet halvanna mil i grillen, er det kanskje ikke så rart at Tassen hadde litt bakoversveis etter kjøreturen.

Daglig leder ved Sveen Auto, Lars Kristian Todal, synes også at historien om Tassen er fornøyelig.

- Hehe, ja dette var et litt annerledes hasteoppdrag enn det vi vanligvis har her. Heldigvis knipset ansatte noen bilder av seansen, humrer han.

Og Tassen er altså en knapt halvår gammel hannkatt, sjøl om den het for Tussi en stund da den var riktig liten...