Det er på sin egen blogg Torve gir uttrykk for stor bekymring over samholdet i fylket dersom Politidirektoratets forslag om å legge politimesterembedet til Ålesund blir vedtatt.  Torve skriver i bloggen at hun i lengre tid har argumentert for Kristiansund.

- Flere ser til Trøndelag

"Jeg er Møre og Romsdaling på min hals og er opptatt av at fylket skal bestå. Det samme er Møre og Romsdal fylkesting. Senest i desember 2014 vedtok et enstemmig fylkesting at man ønsker å bevare Møre og Romsdal som eget fylke. Argumentene for å bevare fylket er mange og gode. Men det er en bekymring som plager meg mer og mer. Vi ser et gryende opprør i nordre deler av fylket vårt. Mange nordmøringer spør seg om hvorfor de skal være en del av Møre og Romsdal dersom de taper viktige arbeidsplasser til andre deler i fylket? Flere og flere ser derfor til Trøndelag.

Får Kristiansund beholde politimesteren vil sannsynligvis trønderropet stilne. Mister Kristiansund politimesteren er jeg redd det motsatte vil skje. Ønsket om å gå til Trøndelag kan vokse og resultere i at fylket på sikt går i oppløsning. Det bekymrer meg.. Ved en oppløsning vil eksempelvis grunnlaget for fylkeskommunen smuldre bort og viktige arbeidsplasser i fylkesadministrasjonen i Molde gå tapt. Mange andre strukturer med viktige arbeidsplasser vil også bli truet, blant annet grensene for politidistriktet. Dette bør bekymre flere enn meg," skriver Torve.

Hun fortsetter: "Som fylkespolitiker mener jeg det er viktig å ta politiske avgjørelser som kommer hele fylket til gode. Av og til må vi prioritere de delene av fylket som trenger det mest, selv om det går på bekostning av andre deler av fylket. Valg av politimesterens sete er en slik sak. Jeg vil gi honnør til fylkesordføreren og fylkesvaraordføreren, som på tross av de begge er fra Sunnmøre, har sagt at de går for Kristiansund. Jeg håper flere i fylkesutvalget gjør det samme".

- Sterk signaleffekt

Nyvalgt leder Ola Rognskog i Orkidé deler bekymringen som Tove-Lise Torve gir uttrykk for.

- Signaleffekten av beslutningen rundt plasseringen av politimesteren er sterk. Det er snakk om mange statlige arbeidsplasser, og den faglige begrunnelsen for å lande på Ålesund holder ikke sett med nordmørsøyne.  Jeg tror ikke fylket revner som et resultat av et hevntokt. En slik utvikling vil komme av seg sjøl. Dersom politimesteren blir plassert på Sunnmøre blir det synlig at det er tyngdekraften som er avgjørende. Man må respektere tyngdekraften,  men det kan ikke være slik i et fylke at den til enhver tid skal være avgjørende. Jeg håper intenst på at politimesteren legges til Kristiansund. Er spent på utfallet av mandagens behandling i fylkesutvalget. Der kan det slik jeg forstår bikke begge veger, sier Rognskog.

.