Det var kunstelev Idun Røen ved Kulturskolen på Indre Nordmøre som ble den nasjonale vinneren av Drømmestipendet og Drømmetreffet 2015 fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Derfor kunne surnadalingen pakke kofferten og reise til Oslo onsdag kveld. Og etter en natt på hotell fikk den talentfulle tegneserieentusiasten oppleve selve Drømmetreffet - eller Drømmedagen med stor D torsdag, sammen med reisefølget sitt; kunstlærer og "mentor" Inga Dalsegg.

Turen inkluderte blant annet en 5-retters middag på Tabibito, shopping, møte med serietegner Tomas Drefvelin, besøk på Serieteket, handling av tegneutstyr på Torso Vulkan, besøk ved Egmont Forlag, hos både redaksjonene til Nemi, Pondus og Lunch, handling hos Tronsmo sin tegneserieavdeling, samt masse gratis "goodie-bags" fra alle involverte.

Drømmedagen ble til og med langt bedre enn det de hadde håpet på.

– Jente som virkelig kan tegne

Drømmedagen startet på Serieteket torsdag, der de fikk møte serieskaperen bak Rex Rudi og 20 milligram, Tomas Drefvelin.

Og Drefvelin lot seg imponere stort over det som Idun presterer. Han kan ikke få rost henne nok.

– Det jeg ser er en jente som virkelig kan tegne. Hun har et kjempepotensial for å utvikle noe eget. Hun skal jobbe litt med å finne noe som er hennes stil sånn at når andre ser det så gjenkjenner de stilen hennes med en gang. Og det kommer til å skje helt av seg selv så lenge hun fortsetter å tegne, sier han til NRK, som også var med dem under besøket.

Idun fikk en stor dag, ikke minst gledet hun seg stort over dette møtet med serieskaperen.

– Det er egentlig helt ufattelig. Det er viktig for meg å kunne snakke med noen som kan det som jeg har lyst å få til, sier hun.

Veldig imponert

Da de skulle til Egmont skulle de egentlig bare besøke Nemi-redaksjonen der, men endte også opp med å få besøke redaktørene til Pondus og Lunch.

– Stor stas, og både disse redaktørene og Tomas Drefvelin, som vi startet dagen med, var veldig imponert over Iduns talent og strek, sier Inga Dalsegg, som også hadde en helt super dag i hovedstaden.

– For en Drømmedag! Takk til alle som har bidratt til at Idun fikk en slik fantastisk Tegneserie-Drømmedag i Oslo! Dagen har vært inspirerende, lærerik, spennende, givende og ikke minst utrolig gøy, fastslår Dalsegg.

– Helt fantastisk!

Sjøl er Røen også mer enn godt fornøyd med dagen.

– Helt fantastisk! Jeg forventet mye av denne dagen, men den overgikk alle mine forventninger, sier hun.

Idun synes også at hun har fått veldig stort utbytte av turen og møtene.

– De var overraskende engasjert i det jeg drev med og de tok meg liksom "rett hjem" med en gang, jeg følte meg veldig velkommen. De var dessuten veldig ærlige i alt de sa, så jeg lærte utrolig mye.

Selv om føttene var temmelig slitne, var Røen altså mer enn fornøyd da hun kom hjem igjen litt før midnatt torsdag. Lysten til å fortsette med tegning har ikke blitt mindre med denne turen, tvert imot.

Bildeserien er bilder som Inga Dalsegg har sendt Driva.