Med enkelte endringer i styre og stell, ferdigtestede snøkanoner, mer fokus på profilering og markedsføring, samt generelt gode forberedelser på alle områder, er Surnadal Alpinsenter klart til storinnrykk av skiglade fra fjern og nær. Nå mangler kun det mest vesentlige av alt, nemlig snøen.

– Vi får mange spørsmål om hvorfor det ikke produseres snø. Grunnen til det er at vi trenger stabilt kaldvær en tid først. Vi kan ikke begynne å produsere snø så snart det blir tre-fire minusgrader, men trenger stabilt kaldt vær og stabile meldinger noen dager framover vi kan starte. En kombinasjon av lavere luftfuktighet og stabilt kaldt vær må til. Men så snart alt dette klaffer må vi prøve, vi har i alle fall trua, sier driftsleder Geir Magne Haugen.

Han innrømmer det er veldig mange spørsmål om akkurat dette med snøproduksjon, men synes det er kjempebra at interessen er så stor.

– Vi håper også at det skal komme litt mer natursnø, slik at hele bakken kan åpnes, og ikke bare deler av den, sier han.

Ny heimeside og nye roller

Foran årets sesong er det enkelte som har fått nye roller i styre og stell. I Surnadal Alpineiendom har Halvard Fjeldvær kommet inn som styreleder, mens tidligere daglig leder i eiendomsselskapet, Harald Bredesen, nå er sekretær i driftsselskapet. Helge Røv er nå leder for driftsselskapet.

Driftsleder i alpinanlegget er Geir Magne Haugen, som i år med seg Lyder Bævre. Tove M. Schei er innleid som markedskontakt- eller markedsansvarlig, og hun har allerede begynt å ta noen grep. Ny heimeside har det blitt, og det er også ryddet litt og opprettet en ny facebookside.

– Vi ønsker å markedsføre anlegget bedre, både for bygdefolket og for tilreisende. Jeg tenker som så at tilreisende må vite hvor de kan bo, handle, med mer når de kommer hit, sier hun.

På den nye heimesida holder hun derfor på å legger inn – og kategoriserer ulik informasjon, som løyperapport, kortinformasjon, overnatting, handel & service, og så videre, – og ikke minst hvordan folk kan komme seg til Surnadal.

For å finansiere driften av heimesida selges annonser til næringslivet, noe det ifølge Schei er stor interesse for.

– Det er også artig å tenke litt på hvordan man kan sette alpinbakken inn i en pakke, sammen med flere andre ting. Ellers kan vi ikke måle oss verken med Hafjell eller Hemsedal, men markedsføringsprinsippene er de samme, det må være enkelt tilgjengelig, sier hun.

Ellers biter hun seg merke i at logoen også muligens er moden for utskifting, da denne har fulgt med fra bakkens spede opprinnelse på 80-tallet...

Mange aktiviteter framover

Det foreligger mange planer om aktiviteter i alpinanlegget framover vinteren. Allerede førstkommende lørdag blir det bruktsalg. Da kan folk levere inn ski og utstyr fra klokka 10, så blir det salg av utstyr fra totida og utover.

– Det blir dessuten salg av årskort med 300 kroner i avslag denne dagen, og vi serverer også gratis kaffe og bakels, opplyser Rune Mogstad, som er med i styret i driftsselskapet - og som blant annet er aktiv trener.

Samme dag er det også dugnad med kvistrydding og diverse, så det blir en del som foregår denne dagen. Videre utover sesongen er det også lagt flere planer.

– Det skal arrangeres konkurranserenn i år, sannsynligvis i månedsskiftet februar/mars. Dette blir første gang på lenge at vi har slike renn, som tidligere ble kalt «kretsrenn», der det kommer folk fra hele Trøndelag.

Ellers er det også planer om flere arrangement, blant annet «damekveld» med skikurs.

– Dette ble en stor suksess med nærmere 100 damer da vi arrangerte det for to-tre år siden, så vi skal i alle fall ha en slik dag denne sesongen, og kanskje to, sier Rune.

Han legger til at det er investert i mye nytt utstyr, blant annet to nye snøskutere, og at både bakkemannskap, skipatruljer, snøleggerteam og alt annet av personale nå er på plass. En gravemaskin driver med de aller siste forberedelsene i bakken akkurat nå, men så er alt klart.

– Alt er klart for en ny sesong, nå venter vi bare på kuldegrader og snø, fastslår han.