Surnadal kommune setter seg i førersetet for å sondere terrenget videre for kommunesammenslåing. Kommunen er av den oppfatning at nabokommunene forventer at Surnadal tar initiativet.

Arbeidsgruppa for kommunesammenslåing i Surnadal forelsår å nedsette en sonderingsgruppe som skal prøve å berede grunn for en sammenslåing av Surnadal-Rindal, Surnadal-Halsa eller Surnadal-Rindal-Halsa.

Rindal og Halsa kommuner er ikke helt avvisende for sammenslåing med Surnadal enkeltvis eller sammen. Nå ønsker Surnadal kommune å ta initiativet for å finne ut hva som konkret skal til for at en sammenslåing skal kunne bli en realitet.

- Kanskje er et forslag til Rindal at vi slår oss sammen og blir en del av Trøndelag, foreslår varaordfører Helge Røv (Ap).

Uansett er arbeidsutvalget enig om at det må være konkrete forslag til oppgaveløsning som må foreslås for de to andre kommunene for å se på muligheten for sammenslåing. Dette kan lede til en intensjonsavtale som kan legges fram for folkeavstemning.

- Vi bør ha en folkeavstemning om eventuellt sammenslåing før 0-alternativet blir valgt, mener ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap).

En Nordmøre kommune utelukkes, det samme Sunndal-Surnadal.