Ei kvinne fra Sunndal møtte nylig i Nordmøre tingrett, tiltalt for å ha slått sønnen sin ved en eller flere anledninger høsten 2014. Hun var også tiltalt for å ha dratt ham i ørene samt for å ha knipset ham på hendene. Sønnen er i dag seks år gammel.

Kvinna erklærte seg ikke skyldig i retten. Fire vitner som arbeidet i barnehagen til sønnen ble hørt.

Nordmøre tingrett fant det sannsynlig at kvinna har slått sønnen i ansiktet, på hendene og på føttene slik gutten sjøl har forklart i et dommeravhør. Gutten forklarte at mora flere ganger har slått ham med flat hånd, men at det ikke har gjort vondt. Det var også uklart for retten hvor mange ganger han har blitt slått, og hvor volden har funnet sted.

Retten mener det samlede bevisbildet ikke er av en slik styrke at det kan regnes som bevist utover enhver rimelig tvil at mora har utøvd vold mot sønnen. Vitnenes forklaringer styrket heller ikke bevissituasjonen i tilstrekkelig grad.

Mora har erkjent å ha knipset sønnen på hendene ved to anledninger. Dette for å stoppe sønnen i lek med en saks og en stikkontakt. Retten så ikke dette som overtredelse av straffeloven.

Tingretten frifant kvinna for både straffekravet og oppreisningserstatningen sønnens bistandsadvokat har krevd.