I den skiteknisk krevende sprinten som ble servert i dagens verdenscupåpning i ski-o i finske Ylläs, ble det tett i toppen av resultatlistene.

Med netto fall og høyhastighets orientering fra start til mål holdt det bare nesten for det norske håpet, Lars Hol Moholdt fra Rindal

- Han er der oppe i toppen, men et dårlig veivalg og ett fall kostet noen sekunder for mye til en pallplass, sier landslagstrener Christian Hohl.

Moholdt endte på 5. plass, med 20-tallet sekunder opp til pallen. I rennet som ble vunnet av den svenske unggutten Ulrik Nordberg foran Stanimir Belomazhev fra Bulgaria og den russiske veteranen Eduard Khrennikov.

Bare 2 sekunder mellom topptrioen

-Bra at Lars er med i toppen av listen på en dag hvor han har litt å gå på. Det hadde vært verre om han ble nummer 5, 6 eller 7, og det var lang vei opp til de beste, sier landslagstreneren som samtidig minner om at en av de antatt verste konkurrentene i den sammenlagte verdenscupen Andrey Lamov er bak Moholdt i dag.

Russeren Lamov vant verdenscupen sammenlagt for to år tilbake, da endte Moholdt som 3. mann.

I år vil de ventelig få kamp av Erik Rost og Stanimir Belomazhev, som ble henholdsvis nummer 4 og 5 i dag.

-Det er for tidlig å snakke om sammendraget. Alt er fremdeles åpent, men Lars viser at han er med på sprint. En distanse hvor han tidligere har vært variabel.

Knakk stav

For de andre norske deltakerne var det lengre frem i dag. Jørgen Madslien, Bjørnar Kvåle og Evine Westli Andersen plasserte seg som henholdsvis 18, 31 og 32.

-De to gutta er mellomfornøyde med sine gjennomføringer. Evine knakk staven tidlig i løpet, og da er det «kjørt», oppsummerer landslagstreneren.

Det var mye russisk i dameklassen, med dobbeltseier til Tatyana Oborina foran Mariya Kechkina. Finske Milka Reponen ble nummer 3 i konkurransen hvor det bare skilte 8 sekunder mellom de tre beste.

Lørdag venter sprintstafett, hvor Evine Westli Andersen og Jørgen Madslien skal forsvare de norske fargene. Verdenscupen i Finland fortsetter så med mellomdistanse søndag og langdistanse tirsdag.