Kvitmuggosten Mild Mester fra gårdsmeieriet Tingvollost vant i helga en av de mest prestisjefylte prisene under årets World Cheese Awards i Storbritannia.

Blant rekordmange 2727 oster fra hele verden, ble nemlig Mild Mester hedret med Super Gold i sin kategori, og ble dermed plukket ut som en av 62 kandidater til tittelen "Verdens beste ost".

Kåringen fant sted i helga under BBC Good Food Show i Birmingham, Storbritannia.

Ved hjelp av 250 eksperter fra hele verden ble verdens beste oster premiert for 26. året på rad.

Tingvollost rasket like godt med seg fire medaljer i konkurransen. Foruten Super Gold til Mild Mester, mottok Kraftkar sølvmedalje og de to ostene Edel Frue og Vismann fikk begge bronse.

Dermed har Tingvollost nå tatt VM-medalje for sine oster fire år på rad.

- En helt utrolig prestasjon av oss. Her konkurrerer vi mot verdens beste oster, hvorav mange har eksistert i generasjoner, sier meieribestyrer Egil Smith-Meyer i familiebedriften Tingvollost i en pressemelding.

Gårdsmeieriet på Tingvoll ble etablert i 2003 og har de siste årene utmerket seg med en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine oster.

I 2011 vant meieret sågar gullmedalje under World Cheese Awards for blåmuggosten Kraftkar, foran mer anerkjente oster som Roquefort og Stilton.

- Årets medaljer viser igjen at det går an å lage kvalitetsoster også i Norge. Det gror godt blant norske produsenter og vi tror flere kunne hevdet seg i World Cheese Awards.

Prisen for verdens beste ost gikk i år til Gryère AOP Premier Cru fra Sveits.