Natt til tirsdag la rindalingen Jo Sverre Sande siste hånd på verket med julesingelen "Takka fer det oss ha fått" i studio hos Conor Patrick i Trondheim.

Allerede tirsdag ettermiddag ligger musikkvideo ute på YouTube. Det er en duett sammen med Sigrid Vetleseter Bøe, og på videoen kjenner vi også igjen Anders Larsen på fiolin og Marit Aspås fra Angvik på cello. De to sistnevnte spiller for øvrig sammen i TrondheimSolistene til daglig.

Jo Sverre har ellers med seg bandkompis fra The Swiks, Olav Nergård Tørset, som har lagt sporene både til trommer og bassgitar.

- Det var egentlig en melodi som dalte ned i skjul midt på sommeren, men jeg måtte vente til litt nærmere jul for å bli inspirert til å skrive en passende tekst, sier Jo Sverre Sande.

Han anser seg sjøl for å være i overkant - ja nærmest unormalt - glad i jula.

- Det er denne følelsen av at tempoet går ned og folk er opptatt av å være snille med hverandre og holde julefred - det er den følelsen jeg har prøvd å formidle i denne låten, sier han.

- Hvilke forventinger har du til responsen?

- Det har jo både fordeler og ulemper å skrive en julelåt da. Ulempen er at den er aktuell bare i en kort sesong, men jeg håper samtidig at den slår an såpass at folk legger den til på sine lister over julesanger og vil finne den fram igjen år etter år, sier han.

Foreløpig er den altså å høre på YouTube, men skal etter hvert legges ut på strømmetjenester som Spotify og andre.

Hør og se musikkvideoen HER!