Skred og trygg ferdsel i vinterfjellet er tema, når hjelpekorpset i Surnadal Røde Kors inviterer alle til forebyggende kurs/foredrag i Røde Kors-huset torsdag kveld.

Interessen for toppturer, ekstremsport og fjellturer generelt er økende. Utstyret utvikles stadig, og kanskje har mange fokuset litt for mye på utstyret og målet når de drar på tur i vinterfjellet? Kanskje tenker de mindre over sånt som skredfare?

Derfor tar Surnadal Røde Kors sitt hjelpekorps nå initiativ til et foredrag om trygg ferdsel og det å ta forholdsregler når en er på fjelltur. For når det først går skred kan det være for seint.

– Klart at vi i Røde Kors vil alltid komme og lete etter folk, men når det først går et snøskred så står det om minutter. Derfor handler det i stor grad om å ta forholdsregler før en renner ned de bratteste hengene, sier Martinus Grønnes i hjelpekorpset.

Torsdag kveld kommer tindeveileder Tor Olav Naalsund fra The Mountainguide på Oppdal for å holde foredrag om skred og hvordan man kan ferdes tryggere i vinterfjellet. Naalsund vil også informere litt om skredkurs som skal holdes i vinter.

– Arrangementet blir i Røde Kors–huset på Bøvra og handler om å forebygge uhell og ulykker. Dette er åpent for alle, man trenger ikke å være medlem av Røde Kors for å delta, så vi håper så mange som mulig kan komme denne kvelden, sier Grønnes.