Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen har et juniorverdensmesterskap fra siste sesong, og det var ikke veldig overraskende at han kom i mål allerede midt oppi målgangen til dem som startet i klassen før.

Med tida 23,46,1 var han eneste løper under 24 minutter på 10-kilometeren og altså overlegent raskest. Jonas Aasbø, Surnadal IL, var brukbart fornøyd med en sjuendeplass og klart beste lokale innsats i klasse M19/20 år.

I seniorklassen var det langvegsfarende Nils Magnus Bøen Grave som kunne klatre øverst på seierspallen foran Eirik Telebond og Lars Hol Moholdt fra arrangørklubben.

Med heimehåp Hallvard Løfald ute med virus, sier rindalingene seg godt fornøyd med å få en av sine løpere på tredjeplass. Når Gjermund Løfald i tillegg gikk et  sterkt løp og kom inn som nummer 6, antydet speaker Ola Heggem at det kan ligge an til et jevnt og godt stafettlag når Hallvard Løfald blir fit for fight igjen.

Berit Mogstad, Strindheim, kom tidlig til mål i kvinner senior, men måtte se seg slått av lagvenninne Wenche Snildalsli med 8,6 sekunder. Seniorene ble også raskest i Rindalsrennet. Det hadde kanskje sett litt annerledes ut om fjorårsvinner og junior Julie Myhre hadde stilt til start.

Kristoffer Berset fikk hard konkurranse i klasse M17 år, og i konkurranse med løpere som Magnus Øyaas Håbrekke, Melhus, Håkon Skaanes, Strindheim og Peter Haddon, Byåsen, ble surnadalingen skjøvet ut av pallen. Han startet friskt, men tapte mot slutten, og var egentlig ganske så misfornøyd med hele løpet. At han hadde glemt å ta på brikken da han kom til start, bidro kanskje til at han kom litt ut av det.

Av de yngre årsklassene tar vi med Hedda Aasbø, Surnadal, i klasse J13 år. Hun utklasset konkurrentene med å være rundt 47 sekunder foran jenta på andreplass.

Og så fikk arrangørklubben også en klasseseier ved at Mikkel Bakken gikk helt til topps i klasse G11 år.

Det må nevnes at arrangørene i Rindal IL har gjort en fantastisk jobb med å kjøre på snø og klargjøre det som i utgangspunktet var isete og vonde løyper. Vi kunne fremdeles se at isen skinte igjennom i løypene noen steder, men det var fullt brukbart underlag å gå på. Løpere som ble spurt om de bremset i utforkjøringene, svarte at det gikk bra å slippe opp for fullt, og vi hørte ikke om uhell undervegs.

I fjor satte Rindalsrennet deltakerrekord, men 378 løpere til start i en sesong der de ikke er tildelt ST-cup, er arrangørene godt fornøyd med.

Vi kommer tilbake med flere bilder på driva.no og mer om Rindalsrennet 2015 samt resultatliste i Driva på onsdag.