Rindal sparebank gir 500.000 kroner til ny tråkkemaskin i Rindal. Skiforbundet bidrar med 300.000 og den gamle maskina blei solgt for 500.000. Dermed er idrettslagets bidrag 700.000 kroner til maskina verdt 2 millioner kroner.

Sparebanken sier ett av formålene med bankens sponsoravtaler og gavevirksomhet er å tilrettelegge for aktivitet for barn og ungdom og gi bidrag som kommer allmenheten til gode.

- Derfor håper vi svært mange får glede av tråkkemaskina i årene framover, sier banksjef Magne Bjørnstad i Rindal sparebank.

Leder John Ole Aspli i Rindal Idrettslag er glad for den rause gaven fra Rindal sparebank og er takknemlig for det aktive engasjementet sponsoren har for idretten i kommunen. Idrettslaget holder mange skiløyper åpne i kommunen og i vinter med lite snø har skisporene i Rindal vært brukt av både surnadalinger og trondheimere på skitrening.

- Rindal sparebank er en stor og viktig bidragsyter til idretten og lokalsamfunnet i kommunen, sier John Ole Aspli.

Tråkkemaskina går 200-300 timer per sesong. Den gamle maskina fra 2007 hadde gjort sitt i Rindal og blei solgt til Senja. Maskina opereres av Rindal Anleggsdrift under ledelse av Tore Mogset.

- Idrettslaget tjener på å betale for å ha et kyndig mannskap som opererer maskina, ellers hadde den fort blitt kjørt i stykker, sier Mogset.

Rindal sparebank er en lokal og selsvstendig bank og anser derfor å ha mulighet til å  være med å bidra til anlegg i kommunen. I tillegg til tråkkemaskina har banken i det siste bidratt til fotballhall og bru over Sunna.

- Det er viktig å understreke at ingen prosjekter hadde vært oppstarta om ikke ildsjeler gjennom frivillig arbeid sto på for å få prosjekter gjennomført, sier Bjørnstad.