Styreleder i Sunndal IL Fotball, Gunnar Furu, kan ikke annet enn å glede seg over den kunnskapen, kompetansen og erfaringen som nå er samlet i gode trenerteam rundt både dame- og herrelaget til Sunndal.

Målet er klart. Sunndal har en ambisjon om å utvikle en god trenings- og vinnerkultur. Klubbens renomme skal bygges opp igjen, og Sunndal skal bli en av de ledende klubbene i kretsen. For A-laget skal det jobbes mot opprykk, og for damelaget er målet å befeste den gode posisjonen i 2. divisjon.

Ruud Ramsli

For herrelaget har Sunndal Fotball inngått avtale med Torgeir Ruud Ramsli som hovedtrener. Som assistenttrener får han med seg Ronny Reitan.

– Vi har hatt flere lange og gode samtaler med Torgeir. Han har erfaring og fotballkompetanse, og han er motivert for jobben, sier Furu, som tror Ruud Ramsli er rett mann for jobben. 36-åringen mangler imidlertid trenererfaring, noe han også er ydmyk på, men dette vil klubben løse ved at han får et solid team med ressurspersoner rundt seg, som han kan spille på. Blant dem er sportslig leder Olav Thorvaldsen og styrelederen sjøl, som gjerne vil bidra som støttespiller for treneren.

Ruud Ramsli har vært en aktiv og sentral spiller på A-laget til Sunndal i en årrekke. Han har spilt med kapteinsbindet i flere år. Ruud Ramsli har også spilt tippeligakamper for Molde, og han har spilt for Ham Kam i OBOS-ligaen (førstedivisjon). Han har også en rekke kamper i aldersbestemt landslagsfotball, opp til 21 år.

Ruud Ramsli legger nå sjøl fotballskoene på hylla. Han vil ikke være spillende trener. Imidlertid vil hans to brødre, Ola og Erik, fortsatt bli å finne på laget. Som mange vil vite, er de tre sønner av Egil Ruud, mangeårig trener for Sunndal.

Jarl Torske har også sagt seg villig til å være en ressursperson for klubben den kommende sesongen. Noe styrelederen setter stor pris på.

– Han er levende opptatt av at klubben skal opp igjen og bli satt på fotballkartet, sier Furu.

Volden

For damelaget er det inngått avtale med Bjarne Volden som hovedtrener. Han har hatt en rekke roller i Sunndal Fotball opp gjennom åra – og har blant annet vært trener for damelaget og for aldersbestemte lag. Assistenttrenere blir Jon Helge Sæther og Kari Berset. Berit Berset og Frode Saur skal ha ansvaret for Sunndals sjuerlag.

Denne tida på året er kan hende tida for optimisme og framtidstru i fotballen. Men Furu mener det er mye som tyder på at optimismen for Sunndals del kan være berettiget. Det gror godt i de aldersbestemte klassene, solide trenere og ledere er på plass rundt alle lag. Treningsforholdene er fenomenale, fotballgruppa har gode samarbeidspartnere og sponsorer - og ikke minst er det et tydelig lokalt engasjement.