Tok av: Jonny Meland har fått massiv respons etter utspill om salting av veger. Ap-politikeren mener et forbud bør vurderes.

Tok av: Jonny Meland har fått massiv respons etter utspill om salting av veger. Ap-politikeren mener et forbud bør vurderes.

Massiv respons etter utspill om salting

- Responsen er vel et uttrykk for at det er mange som rett og slett ikke ønsker salting av vegene, sier Jonny Meland.

I det siste møtet i teknikk-, kultur- og miljøutvalget i Sunndal tok Jonny Meland (Ap) til orde for å forby eller begrense saltingen av vintervegene i Sunndal. Han viste til at vegene saltes stadig mer, og uttrykte bekymring for det miljøproblemet saltingen utgjør.


Vurderer forbud mot salting

Politikere i Sunndal mener det kan være nok å salte ved Snøvasmelan og i Gråura ved ekstreme tilfeller.

 

Da saka på driva.no ble delt på Facebook torsdag ettermiddag, tok det ikke lang tid før reaksjonene begynte å komme.

I løpet av noen timer hadde mer enn to hundre personer "likt" saka, og 30 hadde delt den - og de hadde igjen fått ytterligere "likes" og kommentarer. Fredag morgen hadde saka nådd 17.000 personer, også mange langt utenfor Sunndal kommunes grenser - og hadde en hale på 40 kommentarer - hvor det store flertallet ga Meland og utspillet hans tommel opp. "Nei til salting", "Flott. Forby salting", skriver flere.


- Skremmende

- Det har tatt av med saltinga, og responsen er vel et uttrykk for at det er mange som rett og slett ikke ønsker salting av vegene, sier Meland til Driva fredag formiddag. Han synes det er kjekt å se at saka har nådd så mange og skapt så stort engasjement.

- Det er skremmende å høre om folk som har måttet flytte drikkevannskildene sine på grunn av saltingen, sier Meland. Driva skrev tidligere i januar om en beboer i øvre Sunndal som måtte få ny drikkevannskilde på grunn av salting av riksveg 70. Der begynte det attpåtil nesten å brenne etter at saltet i vannet hadde tæret på varmtvannstanken.

- Da begynner det virkelig å bli alvor, sier Meland.


Nesten brann på grunn av salt i vannet

Saltvannet hadde ødelagt sveisene på varmtvannstanken.

 

- I vinter har jeg også sett at vegen på Mælesida saltes. Det er ikke langt unna Julvollan, hvor sentrum har drikkevannsinntak, påpeker Ap-politikeren.


Løftes fram

Han forteller at det ikke var vanskelig å få gehør for saka i TMK-møtet.

- I oppstarten av møtet var det faktisk flere av politikerne som nevnte dette med vegsalting. Da sa jeg at jeg hadde laget et oversendelsesforslag som jeg ville ta opp seinere i møtet.

Forslaget hans ble enstemmig vedtatt. Det betyr at administrasjonen skal legge fram ei sak om mulig forbud eller begrensning av salting i Sunndal.

- Det blir vel neppe et forbud, men jeg valgte å bruke det ordet for å sende et sterkt signal til vegvesenet om at vi ikke kan akseptere dette lenger. Vi kan ikke ha det slik. Skal det saltes, må det saltes på et absolutt minimum. I dag saltes det altfor mye. Det er det ingen tvil om.

- Noen parti sa også at de ville ta dette med seg videre til sine fylkesårsmøter. Jeg er kjempeglad hvis flere parti vil bruke dette forslaget til å sette saka på dagsorden, understreker Meland.

Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.