Tok av: Jonny Meland har fått massiv respons etter utspill om salting av veger. Ap-politikeren mener et forbud bør vurderes.

Tok av: Jonny Meland har fått massiv respons etter utspill om salting av veger. Ap-politikeren mener et forbud bør vurderes.

Massiv respons etter utspill om salting

- Responsen er vel et uttrykk for at det er mange som rett og slett ikke ønsker salting av vegene, sier Jonny Meland.

I det siste møtet i teknikk-, kultur- og miljøutvalget i Sunndal tok Jonny Meland (Ap) til orde for å forby eller begrense saltingen av vintervegene i Sunndal. Han viste til at vegene saltes stadig mer, og uttrykte bekymring for det miljøproblemet saltingen utgjør.


Vurderer forbud mot salting

Politikere i Sunndal mener det kan være nok å salte ved Snøvasmelan og i Gråura ved ekstreme tilfeller.

 

Da saka på driva.no ble delt på Facebook torsdag ettermiddag, tok det ikke lang tid før reaksjonene begynte å komme.

I løpet av noen timer hadde mer enn to hundre personer "likt" saka, og 30 hadde delt den - og de hadde igjen fått ytterligere "likes" og kommentarer. Fredag morgen hadde saka nådd 17.000 personer, også mange langt utenfor Sunndal kommunes grenser - og hadde en hale på 40 kommentarer - hvor det store flertallet ga Meland og utspillet hans tommel opp. "Nei til salting", "Flott. Forby salting", skriver flere.


- Skremmende

- Det har tatt av med saltinga, og responsen er vel et uttrykk for at det er mange som rett og slett ikke ønsker salting av vegene, sier Meland til Driva fredag formiddag. Han synes det er kjekt å se at saka har nådd så mange og skapt så stort engasjement.

- Det er skremmende å høre om folk som har måttet flytte drikkevannskildene sine på grunn av saltingen, sier Meland. Driva skrev tidligere i januar om en beboer i øvre Sunndal som måtte få ny drikkevannskilde på grunn av salting av riksveg 70. Der begynte det attpåtil nesten å brenne etter at saltet i vannet hadde tæret på varmtvannstanken.

- Da begynner det virkelig å bli alvor, sier Meland.


Nesten brann på grunn av salt i vannet

Saltvannet hadde ødelagt sveisene på varmtvannstanken.

 

- I vinter har jeg også sett at vegen på Mælesida saltes. Det er ikke langt unna Julvollan, hvor sentrum har drikkevannsinntak, påpeker Ap-politikeren.


Løftes fram

Han forteller at det ikke var vanskelig å få gehør for saka i TMK-møtet.

- I oppstarten av møtet var det faktisk flere av politikerne som nevnte dette med vegsalting. Da sa jeg at jeg hadde laget et oversendelsesforslag som jeg ville ta opp seinere i møtet.

Forslaget hans ble enstemmig vedtatt. Det betyr at administrasjonen skal legge fram ei sak om mulig forbud eller begrensning av salting i Sunndal.

- Det blir vel neppe et forbud, men jeg valgte å bruke det ordet for å sende et sterkt signal til vegvesenet om at vi ikke kan akseptere dette lenger. Vi kan ikke ha det slik. Skal det saltes, må det saltes på et absolutt minimum. I dag saltes det altfor mye. Det er det ingen tvil om.

- Noen parti sa også at de ville ta dette med seg videre til sine fylkesårsmøter. Jeg er kjempeglad hvis flere parti vil bruke dette forslaget til å sette saka på dagsorden, understreker Meland.

Siste nyheter

Bekrefter bevilgning til Todalsfjordprosjektet

Enstemmig oppfølgingsvedtak i fylkestinget.

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.

Har Amazon i gymsalen

Det er mye glede i en gammel Amazon, det synes også Jøran Aafarli i Halsa. Det siste året har han pusset opp en 1969-modell, og klenodiet har nå fått hedersplass i gymsalen...

Sunndal legesenter i toppen

Forbrukerrådet har testet hvor godt legekontorene i landet behandler kunder. Sunndal legesenter er desidert best i Driva-distriktet.

Lanserer «Bli kjent-fondet»

Innbyggerne i Molde, Midsund og Nesset skal bli bedre kjent med hverandre.

Bekrefter bevilgning til Todalsfjordprosjektet

Enstemmig oppfølgingsvedtak i fylkestinget.

Lanserer «Bli kjent-fondet»

Innbyggerne i Molde, Midsund og Nesset skal bli bedre kjent med hverandre.

Savner noen denne?

Båten ligger ved Byggmakker i Surnadal.

Rindalsmessa for åttende gang

Med 60 utstillere andre helga i november.

Mistenker promillekjøring

Forlot uregistrert bil i Ranvik.

Arvet bestefars Datsun 200 L

Tema Trafikk og motor i Driva på onsdag.

Joker er stengt

Nærbutikken Joker på Kvanne er konkurs.

- Vi er fryktelig forbanna

- Forslaget til statsbudsjett har gitt oss horn og hale. Gulstripekjolene går snart opp i sømmene i takt med at musklene vokser.

Trafikkontroll

Kontroll på fylkesveg 65.

Vegmeldinger uke 42

Vegarbeid medfører delvis stengt veg og kolonnekjøring.