Brage Einum får Shells musikkteaterstipend. Det er første gang en instrumentalist mottar stipendet. Brage sjøl er overraska og takknemlig for prisen som er på 50.000 kroner. Stipendet blei overrakt under åpningen av operafestuken i Kristiansund torsdag.

- Kjøle stort å få stipendet. Pengene kommer godt med til studiene. Det er ikke billig å bo og leve i Trondheim, smiler Brage.

Han går tredje året på musikkonservatoriet og studerer klassisk piano. Brage er nok kjent for de fleste for sin bakgrunn fra ungdomsgruppa Batteri. Men han spiller ikke bare piano. Han komponerer musikk, arrangerer musikk og er med på musikalske oppsetninger av ulike slag. I tillegg til å spille i to band.

Benedikt and friends er et lite ensemble på ni mann som spiller på scener i Oslo. Der spiller han sammen med tre av gutta fra Batteri. Benedikt and friends spiller folkepop. Så spiller han i bandet Sideways sammen med sunndalinger og der er generen poprock.

- Målet med studiene er å jobbe med musikk, både klassisk og pop/rock og være med på musikalske prosjekter, sier 22-åringen.

Tida fra Batteri har hatt stor betydning for bandmedlemmene. Stort sett alle studerer de musikk og spiller i ulike grupper og genre. Brage tror nok ikke Batteri vil oppstå igjen, til det er medlemmene for opptatt på hver sine hold.

- Tida i med Batteri har hatt stor betydning for vår musikalske utvikling, og vi fikk være med på mye og treffe mange folk og fikk mange positive opplevelser, sier Brage.

Dette sier juryen i sin begrunnelse:

"Brage er målbevisst, hardtarbeidende, talentfull og allsidig.  Til  tross for at han startet relativt sent med klassisk piano, viser han modenhet og stor musikkforståelse. Dette gjør ham til en tydelig og samtidig svært fleksibel musiker. Med bakgrunn fra band og rytmiske sjangre har han i tillegg et fundament som gjør ham svært anvendbar som samarbeidspartner, - enten som akkompagnatør, kammermusiker, bandmusiker, eller som arrangør."

Behersker flere genre

- Brage behersker flere musikksjangre, og han tilegner seg musikk veldig lett og naturlig. Jeg har stor tro på Brage , sier  Trygve Brøske, Førsteamanuensis i klaverfag ved NTNU Institutt for Musikk, der Einum nå studerer.

Shells kulturstipend deles ut annenhvert år som jazzstipend i forbindelse med Jazzfestivalen i Molde, og annenhvert år som musikkteaterstipend i forbindelse med Operafestukene i Kristiansund.  Stipendet er på 50.000 kroner, og  går til videreutvikling av talentfulle musikere/utøvere fra Møre og Romsdal.

Tidligere vinnere av musikkteaterstipendet er Hallvar Djupvik , Beate Mordal og Sigrid Vetlesæter Bøe.