I 2016 er det 120 år siden Felleskjøpet ble stiftet, den gang i 1896 som Landhusholdningsselskabernes Fællesindkjøbsforening. Jubileet vil feires og markeres på ulike måter i hele landet gjennom hele året.

Kunder ved Felleskjøpets avdeling i Surnadal møter Jon Skrondal når de kommer inn døra i Landbrukshuset på Skei lørdag, der han står og serverer grillpølser og brus i anledning jubileet.

– Jeg satte først opp bordet ute, men det ble for vindfullt og vått ute. Kopper og tallerkener flakset omkring, så jeg flyttet raskt innendørs, smiler han. Men grillen står ute, med varme pølser klare til servering.

Inne i butikken står både kaffe, brus og marsipankake til kundene, noe det også gjorde dagen før.

– Mindre folk i dag enn i går, i går var det virkelig bra, da gikk det med ei slik stor kake, forteller Gunnar Fiske og Petter Eidsli, som fram til Driva var innom i ellevetida lørdag bare hadde servert noen få kakestykker.

Samvirke som organisasjonsform står fortsatt fjellstøtt, satsingen er stor og utviklinga rask.

– Felleskjøpet er en sprek 120-åring som stadig utvikler seg for å møte krav, behov og ønsker fra alle interessenter – fra bønder, politikere og opinion, til kunder i butikk. Uansett hvor du møter Felleskjøpet er vårt mål at den grønne og gule logoen speiler en sterk faghandel – 120 år tilbake i tid, nå og i fremtiden, skriver Felleskjøpet på heimesida si.

Les mer om historien og viktige milepæler for Felleskjøpet på felleskjøpet.no.