Ved Pipelife har det vært jobbet dag og natt siden årsskiftet for å få klar den nye rørmaskina. Maskina produserer rør fra 40 centimeter i diameter opp til 160 centimeter i utvendig mål. Rørene blir Nord-Europas største dobbelveggede plastrør til håndtering av overvann og spillvann, et marked der betongrør har en sterk posisjon i dag.

- Våre prosessteknikkere og ansatte som jobber med monteringen har gjort en eksepsjonelt bra jobb, sier fabrikksjef Øystein Halle ved Pipelife Norge i Surnadal.

Arbeidet med monteringen er ventet å være ferdig til å starte produksjon i mars. Rørene vil ha sine største fordeler innen vegprosjekter både nye, samt ved vedlikehold og kommunalteknikk.

- Det er stor interesse i markedene for rørene, sier Bård Moen produktsjef for VA.

Maskina er kjøpt i Canada og blir den største i sitt slag i Nord-Europa. Teknisk personell fra maskinleverandøren er med i arbeidet med monteringen. Samtidig gir dette betydelig oppdragsmengde til lokale firma, som er nødvendig både kompetanse- og kapasitetsmessig.

- De ansatte jobber natt og dag med et smil om munnen, og maskinleverandøren skryter av arbeidsstokken, sier prosjektingeniør Svein Settemsdal.

Maskina er et imponerende syn der den står. Hoveddelen er 47 tonn og 6 meter høy. For å få produksjonslinja på plass er golvet i fabrikken senket, ennå når maskina oppunder takbjelkene. Investeringen koster noen ti-talls millioner kroner.

- Beslutningen om denne investeringen ble ikke gjort bare for å vise at vi ønsker å satse i det norske markedet, som har vist en stabil vekst.  Dette bekrefter også Pipelife sin streben etter vekst i strategisk viktige områder – også i økonomiske utfordrende tider, sier direktør Kjell Larsen ved Pipelife Norge.

Pipelife Norge AS hadde et godt år i 2015, og passerte en milliard kroner i  omsetning.

- Vi ser muligheten til fortsatt investeringer og vekst for Surnadalsfabrikken, sier Larsen.