55 medlemmer møtte opp til årsmøtet i Sunndal Kjemiske Fagforening fredag kveld.

– Det er et oppmøte vi er fornøyd med, sett i forhold til at det er et mellomvalgår, sier leder Eivind Torvik. På årsmøtet ble Barbro Auestad gjenvalgt som nestleder, og Arve Baade ble gjenvalgt som sekretær og kompetansetillitsvalgt. Kristian Busk Horvli er ny i styret, som ungdomstillitsvalgt.

Årsmøtet kunne også i år glede seg over ververekord. Kjemisk har nå 1032 medlemmer i Sunndal, etter å ha vervet 83 medlemmer i perioden som gikk.

– Dermed slo vi rekorden fra året før, konstaterer Torvik.

– At vi har en god medlemsmasse er viktig for oss, og sikrer oss tyngde bak kravene våre, sier Kjemisk-lederen.

Krav

På møtet ble en fagpolitisk uttale vedtatt. Her krever Kjemisk blant annet kraft til konkurransedyktige priser.

– Her har staten en viktig rolle via Statkraft. Statkraft må vise samfunnsansvar og fortsatt gi industrien langsiktige kraftavtaler, i første omgang en fornying av de gamle Statkraftkontrakene.

Også økt statlig eierskap, videreføring av avskrivningsreglene på nettleie for kraftforedlende industri, og å sikre CO₂-kompensasjon etter 2020 nevnes.

– Dette er noe vi jobber mye med. Nå begynner det å haste, og vi må intensivere innsatsen, sier Torvik, og lover fullt trøkk.

God stemning

Kjemisk-lederen beskriver ellers stemningen blant medlemmene som god. Hydro Sunndal har levert gode resultat, og produksjonen går for fullt.

– Vi håper nå blant annet på at vi skal få ny karbonfabrikk på Sunndalsøra. Vi mener vi har gode forutsetninger for det. Da ligger vi godt an for framtida, med gode og trygge lokale arbeidsplasser.

Styrets sammensetning ble for øvrig slik: Odd Roar Horvli (kasserer), Egil Hordnes (miljøtillitsvalgt og datatillitsvalgt), Ivar Hermann Børseth (sosialtillitsvalgt), Svein Arve Kjørsvik (Gruppetillitsvalgt Elektrolyse), Steinar Ekren (Gruppetillitsvalgt Støperi/PFA/Kai), Magne Oldervik (Gruppetillitsvalgt Karbon), Svein Gunnar Stave (Gruppetillitsvalgt Omforing), Helge Kristiansen (Gruppetillitsvalgt Vedlikehold Mekanisk), Roald Negård (Gruppetillitsvalgt Elektro) og Kåre Sigurd Langseth (Gruppetillitsvalgt Produksjonsservice).

Årsmøtet vedtok også at Sunndal Kjemiske Fagforening skal opprette en pensjonistkontakt.