Det er Sunndal kommune og Høgskolen i Molde som samarbeider om det desentraliserte deltidsstudiet i sykepleie i Sunndal.

Fristen for å søke er 1. mars, men allerede har 125 søkere meldt sin interesse, melder Aura Avis. De aller fleste er fra Sunndal, men det er også søkere fra Nesset og Oppdal.

- Kjempebra!, sa Stig Rune Andreassen (Frp) i kommunestyret onsdag, om den store interessen for studiet.

Han etterlyste også videreutdanningsfondet som kommunestyret ba administrasjonen utrede behovet for i desember 2014. Det var Andreassen som på vegne av Frp la fram forslaget om et slikt fond for ansatte i kommunen. Partiet så for seg at flere ville ha mulighet til å ta videreutdanning som sykepleiere med et slikt fond. Forslaget ble samordnet med et forslag fra Sp, Ap og SV om støtte til grunnutdanning, etterutdanning og spesialisering - og enstemmig vedtatt.

- Kommunestyret ba administrasjonen utrede behovet for en slik ordning. De fikk frist på seg til å legge fram ei sak i løpet av 2015, sa Andreassen, og spurte hvorfor dette ikke er gjort.

Han la til at utdanningsfondet kanskje ville ha fungert som en ekstra stimulans til de ansatte i kommunen som nå vil starte på sykepleierstudiet.

Rådmannen svarte at personalavdelingen har fått i oppdrag å konkretisere et reglement for ordningen, og at et slikt utdanningsfond har vært sett i sammenheng med etableringen av det desentraliserte studiet.

- Når det kommer opp, kan jeg ikke svare på. Men jeg vet at arbeidet har kommet ganske langt.

Noe som fikk Andreassen til å gjenta spørsmålet om hvorfor saka ikke ble lagt fram i løpet av 2015, slik politikerne ba om.

- Jeg kan ikke svare. Vi har hele tida mange oppgaver vi prøver å løse, og vi har som sagt sett dette i sammenheng med studiet, som det har vært ganske mye arbeid med, svarte Dahl.