Surnadal Sparebank oppnådde et resultat etter tap og før skatt på 40,7 millioner kroner i 2015, mot 40,1 millioner kroner i 2014.

For fjerde år på rad oppnår banken sitt historisk beste regnskapsresultat. Kjernekapitalen er styrket og bankens forretningskapital er nå på 5.289 millioner kroner.

Det går fram i en pressemelding fra banken.

- 2015 har vært et meget godt år for Surnadal Sparebank. Vi har de siste årene opplevd å få mange nye kunder som bidrar til god vekst og utvikling. Dette bidrar til at vi for fjerde året på rad oppnår tidenes beste regnskapsresultat, kommenterer adm.banksjef Allan Troelsen.

Resultatet etter skatt ble på 29,7 millioner kroner, som gir en egenkapitalavkastning på 8,5 prosent - mot 9,5 prosent i 2014.

Resultat kommer som en følge av god bedring i underliggende bankdrift, med økning i netto renteinntekter, god økning i provisjonsinntekter, moderat kostnadsvekst og relativt lave tap. Tap på verdipapir i 2015 mot stor gevinst i 2014 bidrar til at forskjellen i resultatet mellom 2015 og 2014 ikke blir større, heter det i pressemeldingen fra banken.

- Gode resultater for banken er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i fremtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, lokalsamfunnet og regionen, fortsetter Troelsen.

Ren kjernekapitaldekning er bedret i løpet av 2015 og ble ved utgangen av året 15,9 prosent mot 15,2 prosent i 2014. Ansvarlig kapitaldekning ble på 18,2 prosent.

Veksten i 2015 er noe lavere enn den har vært de siste årene, men endte likevel på solide 7,7 prosent i utlånsvekst og 4,7 prosent i innskuddsvekst. Banken har pr. 31.12 en forretningskapital på 5.289 MNOK og en egenkapital på 363 MNOK.

- I tillegg til gode resultater har vi de siste årene lagt ned mye innsats i å utvikle oss, og gjennomfører årlig mange interne forbedringstiltak. Disse tiltakene skal bidra til at vi fortsatt skal styrke vår posisjon og være den beste banken for våre kunder, sier Troelsen, og understreker i pressemeldingen at Eika er meget viktig for banken.

- Gjennom samarbeidet i Eika Alliansen og med finanskonsernet Eika Gruppen AS får vi tilført et fullverdig spekter av finansprodukter og kompetansehevende tjenester, i tillegg til komplett plattform for bankinfrastruktur som inkluderer IT og betalingsformidling, avslutter Troelsen.

For å sikre videre vekst og utvikling, og imøtekomme strengere krav fra myndighetene planlegger banken å styrke egenkapitalen ytterligere. Det satt i gang en prosess for å gjennomføre en førstegangsutstedelse av egenkapitalbevis.

Det er i januar 2016 etablert et garantikonsortium som garanterer for minstetegning på 42 millioner kroner i emisjonen. Det er planlagt at selve tegningen i emisjonen på mellom 42 og 63 millioner gjennomføres i april 2016.