Det var i forrige uke det ble kjent at Vaskeri Sunndal hadde begjært oppbud. Vaskeriet hadde en omsetning på 4,2 millioner kroner i 2014 og et negativt resultat på drifta på 530.000 kroner før skatt.

I går innkalte styremedlem i Trollheim AS, Ivar Jonas Nørbech og daglig leder Ella Sæter til pressekonferanse. Det er svært tilfreds med at bedriften nå har overtatt alt utstyret i Vaskeri Sunndal. Trollheim Vaskeri skal nå drive videre.

Sæter sier Trollheim har vært på utkikk etter flere arbeidsoppgaver.

– Vi var i kontakt med eierne av vaskeriet om å samarbeide om oppdrag. Når konkursen nå kom var det naturlig å legge inn et bud på boet.

– Hvor mye måtte dere betale?

– Det er foreløpig ikke helt avklart hva som blir med i kjøpet, men summen er godt under en million kroner.

Trollheim Vaskeri skal videreføre leieavtalen i bygget og skal drive videre i de samme lokalene som tidligere Vaskeri Sunndal.

– Anne-Marie Elveseth var asatt på Vaskeri Sunndal og blir med over i det nye selskapet sammen med de øvrige ansatte.

– Dette er en gledens dag for oss. Vi er veldig fornøyd med at Trollheim nå tar over, sier Elveseth.

Avdelingsleder Per Olav Garte ved Trollheim i Sunndal og daglig leder Ella Sæter sier aktiviteten vil passe godt inn i det Trollheim ønsker å tilby.

Sæter er glad for at de får med seg videre kontraktene som vaskeri Sunndal har hatt.

– Når det gjelder oppdragene for kommunen skal de legges ut på anbud. Vaskeriavtalen med Hydro har en varighet på to år med opsjon på to nye år. Vi mangler ikke oppdrag, og de første oppdragene i det Trollheim Vaskeri kom vi i gang med torsdag morgen, sier Ella Sæter.