Det var Førde som gjorde seg aller mest fortjent til å få besøk av VG-lista-turneen 27. juli. Det ble kunngjort på VG TV i dag klokka 12.30.

Ifølge VG har kreative videoer og musikkbidrag strømmet på. Juryen, som bestemte seg i går, har sett på både på hvor mange som har engasjert seg for hvert sted, og hvor oppfinnsomme de har vært.

– Vi så på om det var bare noen få som var veldig aktive, eller om hele byen var med. Der var det flere steder som skilte seg ut, og vi hadde en vanskelig jobb i juryen, forteller Øyvind Solstad, jurymedlem og ansvarlig for sosiale medier i VG til avisa.

Valget sto til slutt mellom fire-fem byer, og da trakk Førde det lengste strået.

– I Førde er det veldig mange som har engasjert seg; ungdommer, voksne, politikere, næringsliv, politi/brann/ambulanse, klubber og organisasjoner. Det har kommet inn masse forskjellige bilder og videoer, og galskapen har vært stor!

Det var 118 byer og tettsteder som var med i konkurransen om å få VG-lista-konserten til sitt hjemsted. Blant dem Surnadal.

VG-lista-turneen starter på Rådhusplassen i Oslo 24. juni. Deretter går ferden til  Stavanger 6. juli, Bergen 13. juli og Trondheim 20. juli.