Tirsdag møttes både kunder, selgere og håndverkere, da Byggmakker inviterte til Byggmakker Roadshow i Surnadal.

Arrangementet hos Byggmakker er en del av et nasjonalt roadshow; «På hjul med proffen». En semitrailer med to konteinere frakter roadshowet fra sted til sted, der lokale håndverkere i nærområdene blant annet blir nærmere presentert for BM Portalen, en tjeneste kjeden har hatt stor suksess med.

Elleve av Byggmakkers tolv største leverandører var til stede med egne stands. I tillegg til bedre kompetanse på energivennlige boliger, fikk lokale håndverkere og andre også siste nytt om produkt og tjenester.

– Det er både leverandører, håndverkere, skoleklasser og andre kunder her i dag. Dette er en god anledning for både håndverkere og andre til å få god input, her har folk muligheten til å spørre og grave så mye de vil, forteller en av proffselgerne ved Byggmakker, Gøran Settemsdal.

Fornøyd med dagen

Og med konkurranser, mat og drikke, gode tilbud og godt vårvær, ble det reine martnadsstemninga utover dagen. De ulike konkurransene besto seg både i en sykkelkonkurranse, stokksaging og buksehenging.

I sykkelkonkurransen var det om å gjøre å sykle en kilometer på kortest mulig tid, der førstepremien var en ny landevegssykkel av merket Bianchi.Vedkommende som vant syklet kilometeren på tida 1,19,9. (Se hvem som vant nederst i saken).

Byggmakker er en av partnerne til sykkelrittet Arctic Race of Norway, som arrangeres i Bodø 10.–14. august, og fra hele turneen blir det trukket ut fem heldige vinnere som får seg en tur til Bodø for å delta i amatørrittet.

– Vi vet at det er stort engasjement både blant ansatte og våre proffkunder om sykkelsporten, så vi har stor tro på at samarbeidet med Arctic Race vil oppleves som både motiverende, engasjerende og nyttig, sier daglig leder May Britt Dyrli.

Hun er ellers godt fornøyd med arrangementet.

– Når en først skal arrangere noe så er det artig å gjøre det skikkelig. Jeg er glad for å se at det er så mange kunder, og det er kjempeartig å se at de storkoser seg her, sier hun.

Knallhard tevling

I konkurransene stokksaging og buksehenging ble det også tevlet med intens innbitthet og vinnermentalitet. Her var det om å gjøre å sage av en stokk på kortest mulig tid, samt å henge lengst mulig etter armene i en arbeidsdress som var opphengt oppunder taket.

Også i disse konkurransene var det fine premier, med motorsag og verneutstyr i premie for saginga, og en gavesjekk på 2000 kroner for buksehenginga.

Blant de aller ivrigste deltakerne var elever fra tre skoleklasser som var her denne dagen; en klasse fra byggfaglinja i Surnadal og to fra Kristiansund.

Ellers var det både mat og drikke å få, og med ekstra gode tilbud på en mengde varer–og dessuten mange å slå av en prat med, så ble dette en riktig så trivelig vårdag ved Byggmakker.

Her er vinnerne av konkurransene:

Sykling :

1. premie: Bianchi landeveissykkel: Pål Sande.

2. premie: Sykkeldrakt: Hans Christian Haarstad.

Tømmerstokksaging:

Premie: Motorsag, vernebukse, hjelm og hørselvern: Lars Sande.

Henge i arbeidsklær:

Premie: Gavekort på Byggmakker Surnadal pålydende 2000 kroner: Even Engset.