- Vin og vann hører naturlig sammen, og det er viktig for oss å tilby et produkt som er anerkjent av mange av landets beste kokker til å passe godt til vin og god mat. Når det i tillegg tilbys på glassflasker med flere designpriser, synes vi det var et naturlig valg, sier produktsjef for alkoholfrie produkter i Vinmonopolet, Ann Kristin H. Bakkeng, i en pressemelding.

Vinmonopolet gjør nå en større satsing på alkoholfrie produkter.

Eira er anerkjent som «vinenes beste venn», og selges på mange av Norges beste restauranter. Flasker og logo har fått flere designpriser, blant annet Merket for God design fra norsk Designråd.

Grete Morewood, daglig leder i Eirawater AS, synes det skal bli veldig spennende å se hvilken respons Eira får hos Vinmonopolets kunder.

- Vi får stadig spørsmål fra kunder som har fått servert Eira på restauranter, og hvor de kan få kjøpt det for å bruke det hjemme. Vi har bevisst begrenset salg av Eira til noen få utvalgte dagligvarebutikker, og nå blir Eira tilgjengelig i hele basisutvalget til Vinmonopolet. Mange ønsker å servere godt vann til vin når de har gjester hjemme.

Styreleder i Eirawater AS, Olbjørn Kvernberg, er både stolt og glad for at Eira nå tilbys på Vinmonopolet.

- For oss er ringen sluttet, fordi det faktisk var Arcus AS som fant det unike vannet som tappes fra Syltebøkilden. På 90-tallet spurte de NGU (Norges Geologiske Undersøkelse) om hvor de kunne finne Norges beste grunnvann. NGU pekte da på Syltebøkilden i Eresfjord. Arcus  endret siden sine planer , og rettighetene til kilden gikk tilbake til grunneier, som senere etablerte Eirawater AS.

Syltebøkilden ligger i den vakre bygda Eresfjord, dypt nede i en ti tusen år gammel morene av gneis.

Disse unike forholdene skaper et perfekt, naturlig vannfilter. Gneis er vår hardeste bergart og avsetter lite mineraler til vannet.

Derfor har Eira naturlig mineralvann det laveste mineralinnholdet på det norske markedet.

Eiravann blir å finne i 59 av Vinmonopolets butikker rundt om i hele landet. Det er 70 cl glassflasker som skal selges i butikkene.