Kvinneutvalget i Surnadal Jeger- og Fiskerforening har full aktivitetsplan framover og etterlyser flere damer som er interesserte i jakt, fiske, skyting, turer – og friluftsliv generelt.

De frir nå til friluftsinteresserte damer i hele regionen og vil gjerne få med seg alle som liker å være ute.

Sjøl synes de blant annet det er veldig artig å drive jakt og dra til skytebanen for å trene med hagle og rifle, så nå arrangerer de skyting kun for damer.

– I mai og juni skal vi ha mange kvelder med skyting for damer, og vi starter med hagleskyting på Bæverdalen skytebane allerede tirsdag, forteller nyvalgt leder i utvalget, Turid Sættem Eggen.

Siden blir det faste kvelder framover, så hver tirsdag i mai (unntatt 17. mai) blir det muligheter for alle som har lyst, enten man har prøvd før eller ei. Det blir instruksjon for dem som ønsker det, samt salg av ammunisjon og utlån av hagle for dem som ikke har eget våpen.

Ulike uteaktiviteter

I juni fortsetter de med rifleskyting på skytebanen i Bøfjorden, også her med instruktør for dem som ønsker det.

– Oppfordrer alle til å få med seg damer som de kjenner både fra Halsa, Rindal og Surnadal og møte opp på skyting, sier Turid.

Mange kvinner har kanskje lyst til å skyte, men gruer seg litt for å møte opp når det er fullt av (mann)folk på banen. Men dette er KUN for damer, så her er det bare å kaste seg med. Muligheter for oppskyting blir det også.

– Vi skal som sagt ha mange kvelder med både hagle- og rifleskyting, men vi skal også arrangere fisketur til Megardsvatnet, og i september blir det rypejakt for damer, dette i samarbeid med fylkeslaget, forteller lederen.

Alle aktivitetene til kvinneutvalget er innlagt i aktivitetsplana til Surnadal JFF. Denne er utsendt til alle medlemmer, og er også å finne på foreningens Facebook-side.

Vil skape et miljø

Kvinneutvalget vil også delta i mange av de andre aktivitetene i Surnadal JFF. Blant annet er de medarrangør når Fiskeutvalget arrangerer stranddag med diverse saltvannsaktiviteter i Bøfjorden.

– Vi skal ellers få til litt kveldsturer framover, både med og uten fiskestang, og vi skal også ha kurs i mat på bål. Vi ønsker å skape et miljø der vi bruker mulighetene vi har rundt oss, og samtidig bli litt bedre kjent med kommunen(e), forteller Sættem Eggen.

Man er altså ikke nødt til å ha verken jegerprøve, våpen eller flust av fiskeutstyr for å bli med disse damene på ulike aktiviteter.

– Dette er rett og slett for alle damer som har lyst til å bli med oss og være mer ute, fastslår Turid.