Kommende tirsdag kan folk glede seg til å oppleve Mambo Compañeros og TrondheimSolistene i Hovshall i Sunndal kulturhus.

– Dette er et spennende samspill med musikere fra øverste hylle, med et repertoar som vil sette Hovshall i fyr, sier kultursjef Ole Magne Ansnes.

- Vi har hatt begge ensemblene på besøk tidligere, men aldri sammen på scenene. Dette gleder vi oss veldig til.

Mambo Compañeros fyller 20 år i år, og regnes etter hvert som en bauta i Trondheims og norsk musikkliv. Blant annet har de gjort over 500 jobber og spilt på alle de store festivalene, som Molde internasjonale jazzfestival, Maijazz, Nattjazz, Storsjøyran, Festspillene i Nord-Norge, Olavsfestdagene i Trondheim.

I forbindelse med jubileet hadde bandet et ønske om å gjennomføre et større prosjekt. De gravde i gamle latinhits, og fant fram til ni låter - i sin tid udødeliggjort av artister som Dean Martin, Nat King Cole, Perry Como og Caterina Valente. Låter som Cuando Cuando, Arrivedeci Roma og La Paloma. I samarbeid med TrondheimSolistene ble egne arrangementer av låtene spilt inn - og foreligger nå på CDen "Clasicos Recuerdos", som betyr "Klassiske minner".

Bandet består av Alexander Fernandez - sang, Luison Medina - congas og sang, Bjørnar Søreng - timbales, Magnus Forsberg - trommer, Kjetil Sandnes - bass, Morten Huuse - piano, Kåre Kolve - saksofon og fløyte og Morten Schrøder - trompet.

Etter konserten i Orkdal kulturhus nylig, skrev avisa Sør-Trøndelag: "Med instrumenter som blant annet congas, saksofon, bass, trompet og piano ble publikum raskt dratt inn i en rytmisk verden der man tidvis kunne innbille seg at Cuba og varmen ventet utenfor døren etter konserten".

- Jeg tror dette blir en knallbra konsert, og noe helt annet enn det andre vi har tilbudt på konsertfronten denne vinteren, sier Ansnes.

Han legger til at det har vært veldig godt besøk på konsertene i Hovshall i 2016, og han har fått mange gode tilbakemeldinger på tilbudet.

- Det gjelder ikke bare konsertene, men også teater og revyer.

Kulturtjenestens høstprogram er også i ferd med å ta form.

- Det skal bli minst like bra, takket være den gode responsen så langt i 2016, lover kultursjefen.