Det streikes nå i 356 bedrifter i hotell- og restaurantbransjen rundt om i landet. I Møre og Romsdal streiker nesten 400 ansatte ved 44 hoteller, restauranter og kantiner. Også flere bedrifter i Sunndal og Surnadal er berørt.

- Stor streikevilje og god stemning, melder Cecilie Søllesvik, leder i Fellesforbundet avdeling 65, etter å ha vært ute i en del av bedriftene som er berørt av streiken i dag. Også nestleder i avdelingen, styremedlemmer, Fellesforbundets distriktskontor, HK og LOs distriktssekretær har besøkt bedrifter i fylket i dag.

- De streikende har opplevd et vell av positive tilbakemeldinger fra folk.

I et leserinnlegg sendt Driva skriver Søllesvik at det streikes for en bransje som trenger lønnsløft, en allmenngjort tariffavtale og ikke minst lokal forhandlingsrett. I innlegget viser hun blant annet til at hotell-, kantine- og restaurantansatte har lave lønninger og er blant dem som tjener minst. Mange har deltidsstillinger og er kvinner.

Videre peker hun på at de andre bransjeforeningene i NHO har akseptert rett til lokale forhandlinger.

- Men NHO Reiseliv nekter. Hvorfor vil ikke arbeidsgiverne møte sine egne ansatte og forhandle lønn? Uforståelig når vi de siste dagene har sett at hotellkjeder som hadde sitt beste år noensinne i 2015 og har store overskudd, er det ikke da riktig at ansatte skal kunne få litt igjen?, spør hun i innlegget.

Under 1. maimarkeringen på Sunndalsøra i morgen vil Fellesforbundet avdeling 65 holde appell, opplyser Søllesvik.

Medlemmer og andre er invitert til å støtte opp om parolen "Støtt hotell og restaurant – lønn å leve av og vi krever lokal forhandlingsrett".

Fellesforbundet oppfordrer folk om å støtte de streikende - og ikke benytte streikerammede bedrifter.