Hovedparolen i årets 1. mai-arrangement er "Arbeid til alle". Økende arbeidsledighet og tema som utflaggingen av lønnsomme arbeidsplasser ved Ello i Kristiansund er ventet å bli blant temaene i dagens taler og appeller. Den pågående streiken i hotell- og restaurantbransjen vil også bli markert, blant annet i Sunndal.

Sunndal

Arbeidernes dag markeres med stor oppslutning i Sunndal. LO, Ap og SV har i en årrekke samarbeidet om arrangementet.

1. mai-markeringen starter med blomsternedleggelse og appell på Hol krigskirkegård søndag formiddag, ved Lusie Gjersvoll, Sunndal Ap.

Arrangementene resten av dagen vil foregå i og ved Sunndal kulturhus, som åpner klokka 12. Der blir det anledning til å kjøpe mat og drikke hele dagen.

Klokka 14 blir det salutt og avmarsj for folketoget.

Etter at toget har gått runden gjennom sentrumsgatene og kommet tilbake til torget, blir det appell og blomsternedleggelse ved Oksvik-statuen, i år ved Jonas B. Koksvik i Sunndal SV.

Talen for dagen er det Mellvin Steinsvoll i LO som holder, inne i Støgu. Arve Baade hilser velkommen. Det blir også allsang og kulturelle innslag ved Tore Pedersen. Under talen kan barna se kinofilmen "Gråtass - gøy på landet".

Det blir også litteraturutstilling ved biblioteket.

Nesset

Arrangementet ved Raudsand gruvemuseum starter i dag klokka 15. Det blir blomsternedleggelse ved støtta over de omkomne i gruva, ved Markus Solem og Solveig Hindhammer, Gruvemuseet.

Gruppeleder i Nesset Ap, Toril Melheim Strand, ønsker velkommen.

Det blir appell ved leder Tor Steinar Lien.

Talen for dagen i Nesset er ved fylkespartileder i Ap, Per Vidar Kjølmoen.

Det blir også allsang, salg av kaffe og kaker, og utlodning på arrangementet.

Surnadal

Hovedtaler i dag er stortingsrepresentant Else-May Botten (Ap). Arrangementet i Surnadal er lagt til kulturhuset på Skei, og starter klokka 15.

Det blir også appell ved Magne Seierslund.

Surnadal Hornmusikk og Sangkoret Tordenskjold deltar på arrangementet.

Det blir utlodning, salg av kaker og kaffe.

Halsa

I Halsa foregår 1. mai-arrangementet på Halsa barne- og ungdomsskole. Hovedtaler for dagen er også her Else-May Botten.

I tillegg kommer Tormod Ellingsen, leder i Halsa næringsforening, til markeringen for å inspirere. Det går fram av programmet for dagen.

Det blir underholdning ved Kolbjørn Botten og Ivar Betten, som vil fortelle historien om industrialiseringen av Halsa.

Det blir musikk ved Natalie, Ingeborg og Elise og Halsa og Valsøyfjord Musikkorps

Det serveres mat og kaffe, og det blir loddsalg.

Holder taler

Det er flere fra distriktet som i dag holder taler i andre deler av fylket. Tove-Lise Torve, fylkestingsrepresentant fra Sunndal, holder tale både i Fræna og Averøy. Ordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim, holder tale på Smøla.