Koret Tordenskjold åpnet sin opptreden med Brudemarsj fra Valsøyfjord. I velkjent stil leverte koret kvalitet i alle sine numre.

- Denne er til deg Else-May, sa dirigent Elin Persson, i det koret stemmet i.

Else-May Botten kan sies å være gift med arbeiderbevegelsen. Født inn i den, oppvokst med den og har gjort karriere i den. Slik sett passet marsjen bra.

- Fagbevegelsen på våre kanter kom først til Valsøyfjord, slik sett passer det bar å ha Else-May her, introduserte Mons Otnes.

Og Botten innledet med historien til opptakten av fagbevegelsen i Valsøyfjord, bygd på solidaritet og nestekjærlighet.

- Arbeid til alle står like aktuelt i dag som noen gang. Vi må se dem som sliter, sier Botten.

Botten mener høyresida drives av en vent å se politikk og som har innført en ny arbeidsmiljølov som har svekket rettigheter fagbevegelsen gjennom årtier har kjempet fram.

- Men så skal vi være så rettferdig å si at det ikke er lett å være arbeidsgiver heller. Der det har vært jobba fram høg sysslesetting i verftsindustrien over tid, så ser arbeidsgiverne nå de må permitere og si opp. Dette liker ikke arbeidsgiverne heller, mener Botten.

Men når det er sagt mener Botten det avgjørende for å møte arbeidsløsheten å sette inn tiltak som stimulerer til nye arbeidsplasser for eksempel i miljø og klima.

- Miljø og klima er områder der vi er ledende og vi må legge til rette for vekst der, mener Botten.

Botten er opptatt av et toppindustrisenter, der ideer og tanker på tvers av fagfelt kan jobbes fram til nye bedriftssatsinger.

- Både sentrale og lokale, mener hun.

Samtidig er hun opptatt av matsikkerhet og forhindre salg av norske naturresurser som skog og vann ut av landet. Likeledes stiller hun spørsmål om skattelette til de rike har noe for seg. Hun viser til Ello.

- Orkla har fått store skatteletter, men flagger likevel ut en bedrift som går i pluss, sier Botten.