Det var i forrige måned det ble kjent at selskapet Bergmesteren Raudsand AS i Nesset hadde søkt miljøvernmyndighetene om å få opprette et deponi for farlig avfall i fjellhaller som skulle skytes ut ved det tidligere gruveområdet på Raudsand.

Bergmesteren Raudsand AS overtok for få år tilbake ansvaret for deponiområdet der det ligger store mengder med såkalte bigbags med avfall etter tidligere tiders industrivirksomhet i bygda. Bergmesteren har i ettertid fått pålegg fra Miljødirektoratet (MDIR) om å avslutte de gamle deponiene. Dette er et arbeid de ifølge daglig leder Harald Storvik er kommet godt i gang med. Samtidig ønsker man å tilrettelegge for ny aktivitet innenfor det gamle gruveområdet med etablering av anlegg for sluttbehandling av farlig avfall.

Mandag skriver Romsdals Budstikke at Miljøverndirektoratet går inn for å bruke Norcems gruver i Dalen i Brevik i Telemark til å dumpe farlig avfall  i, og at det i alle fall foreløpig er uaktuelt å etablere deponi på Raudsand.  Det er direktør Ellen Hambro som opplyser dette til rb.nett.

Les saken på rbnett.no