I fjor var det 70 år siden frigjøringen etter 2. verdenskrig, og i den forbindelse inviterte Rindal kommune til markering for Rindals-veteraner som hadde deltatt i Forsvarets internasjonale operasjoner siden krigen og fram til i dag. Herunder Tysklandsbrigaden og operasjoner i FN-regi og annet.

Nå ønsker kommunen å videreføre dette som ei fast markering rundt 8. mai. Derfor inviterer de også i år veteraner fra internasjonale operasjoner bosatt i kommunen til sosialt treff. Av praktiske årsaker er markeringen lagt til Rindalshuset mandag kveld, altså 9. mai, klokka 20.00.

Ordfører Ola Heggem ønsker velkommen før Ingebrigt Landsem slipper til med lysbildeforedrag basert på sin FN-tjeneste i Libanon i -79.

Ellers er det sosiale samværet viktig når veteraner treffes, og det blir enkel servering med mange historier over kaffekoppen.

Kulturleder Morten Møller opplyser at de har kontaktinformasjon til de fleste av veteranene, men at de kan ha misset noen. Han ber derfor om at de som har anledning og lyst til å komme gir melding til Rindal kommune ved ordføreren eller kulturlederen innen mandag 9. mai.