Arrangørene i Halsa Idrettslag melder om rekordstor interesse for årets Halsa Cup, som arrangeres lørdag og søndag denne helga. Det er påmeldt hele 60 lag til den tradisjonsrike cupen, noe som med god margin er ny rekord.

– Det er definitivt rekord ja. På det meste har vi hatt 51 lag på Halsa Cup tidligere. Med 60 lag regner vi med det kommer flere enn 500 spillere i år, som til sammen skal spille 93 kamper i løpet av de to dagene, opplyser cupansvarlig John Bjarne Gujord i Halsa Idrettslag.

46 lag i aldersgruppa 6–10 år skal spille kampene sine lørdag, og 14 lag i aldersgruppa 11–12 år, spiller søndag. Foreldre, spillere og andre interesserte finner detaljerte kampoppsett på halsail.no og Facebook.

– Kampene vil komme tett som hagl, men vi gleder oss veldig til å få mange glade barn hit på cup. Og med både foreldre, søsken og besteforeldre i tillegg, blir det folksomt og artig på stadion denne helga, sier Gujord.

Ellers forsikrer han at alt i rute, til og med finværet er bestilt og ser ut til å komme.

Stor dugnadsvilje

For å gjennomføre et så stort arrangement er idrettslaget helt avhengig av velvillighet og stor dugnadsvilje, både før, under– og etter cupen. Men dette er slett ikke noe problem her, ifølge Gujord.

– Halsa Cup er vel det største – eller i alle fall ett av de aller største arrangementene i kommunen i løpet av sommeren, så det kreves også en del folk. Men velviljen her er så stor at det er ikke noe problem å få tak i nok frivillige. Med stort og smått er det rundt 50 personer som stiller opp og hjelper til i år, så det er kjempebra, sier han.

Arbeidsoppgavene er mange, både på forhånd og under cupen. Blant annet skal grillteltet settes opp, banene skal merkes, og så videre. Flere dugnadskvelder er gjennomført, så alt er i rute til helga. Ellers trengs både dommere, kioskansvarlige, og andre frivillige gjennom hele helga.

– Ungdom som er for gamle til å spille sjøl er flinke til å stille opp som dommere, så det er kjempebra. For når opptil seks kamper spilles samtidig så trengs det en del folk, fastslår Gujord.

Grillmat og ansiktsmaling

Halsa Cup blir stadig mer populær og vokser for hvert år. Gujord tror det har en sammenheng med at Halsa er som et slags knutepunkt mellom Surnadalsregionen og byregionen.

– Det kommer mange lag både fra Surnadal og Kristiansund, og vi har også noen som er enda litt mer langvegsfarende, for eksempel Tomrefjord og Eidsvåg, forteller han. Vanligvis er det også med lag fra Trøndelag.

Som vanlig blir det salg av både grillmat og kioskvarer begge dagene, og ansiktsmaling blir det også igjen i år.

– Ansiktsmaling slo an blant de yngste i fjor, så vi gjentar dette igjen i år. Da blir det muligheter for å få malt klubbfargene eller mer avanserte dyrefigurer og liknende i ansiktet. Idrettslaget har dessuten kjøpt inn en ballradar, der fotballspillerne kan sjekke ut hvor hardt de klarer å skyter ballen, målt i km/t., så det er litt artig, forteller Gujord.

Alle i Halsa IL ønsker alle velkommen på cup og vil gjøre sitt beste for at alle sammen også i år får strålende dager på Halsa stadion.