Til tross for regnværet på formiddagen, ble det ny deltakerrekord da Åsskardfjorden Rundt ble arrangert for 34. gang søndag.

Det er trimgruppene i idrettslagene i Bøfjorden og Bæverfjord som samarbeider om å arrangere Åsskardfjorden Rundt, der deltakerne enten kan sykle, løpe eller gå den fine løypa rundt fjorden. Og til tross for vått vær akkurat denne formiddagen, er arrangørene strålende fornøyd med årets deltakelse.

– 62 deltakere har syklet eller gått rundt Åsskardfjorden i dag, og det tror jeg ganske sikkert er rekord. Vanligvis har det ligget på mellom 35 og 40 deltakere, så dette er kjempebra! Det sier Arnt Kjetil Bøe i Bøfjorden IL, som før arrangementet hadde håpet på 50 deltakere.

36 av dem som var med valgte å sykle, mens resten gikk eller løp. Og 13 av deltakerne var barn i ulike aldre, som for det meste stilte med sykkel.

Folk «fra fjern og nær»

Det var ikke bare folk fra bygda her som stilte opp, men også fra nabobygder og nabokommuner. Blant disse var Nils Olav Volden og Randi Sannes fra Snillfjord. Sønnen Thomas (snart 5 år) var også med, og han var så heldig at fikk sitte bak i sykkelvogna og kose seg «under tak» på den våte turen.

– Det ble veldig vått ja, men det er en fin tur da. Og etterpå skal vi i barnebursdag til en gutt som jeg er tante til, og siden han bor på Åsskard så passet det bra å bli med på Åsskardfjorden Rundt først, smiler Randi.

Løypa for syklistene går langs vegen via Settemsdalen og er 17 kilometer lang, mens de som løper eller går tar en to kilometer kortere skogsløype, mesteparten av turen etter grusveg.

Slutt på tidtaking

Tidligere var det også tidtaking og konkurranseklasser, men dette er det slutt på. Nå tas Åsskardfjorden Rundt som en ren trimrunde av alle som er med.

– Løpsrekorden etter at Åsskard og Bølandet fikk vegforbindelse på sørsida av fjorden er på 57 minutt og 50 sekund, og ble satt av Alf Petter Bøe, forteller Arnt Kjetil. – Men nå er det mange år siden vi sluttet med tidtaking.

Midtvegs i løpet, ved Olastua på Åsskard, var det som vanlig saftstasjon for tørste mosjonister. Ved innkomsten på Bøfjordskolen ble servert både kaffe, kaker og saft, i tillegg til pølsesalg.

Premiert for 30 års deltakelse

Blant alle deltakerne ble det også trukket ut fine «Åsskardfjorden Rundt-kopper», samt premier som er sponset av ulike lokale bedrifter. De som «jubilerer» med deltakelse i 10, 15, 20, 25 eller 30 år får fine rosemalte fat. I år fikk Ingrid Bøklepp fat for 30 års deltakelse.

– For øvrig er Ola Bøe den eneste som har deltatt hvert eneste år siden starten i 1983, forteller Arnt Kjetil. Han benytter også anledningen til å oppfordre folk om å bli med på Blåfjelløpet den første søndagen i juli.

– Blåfjelløpet er et samarbeid mellom Bøfjord IL og Halsa IL. Dette er Nordmøres eldste fjelløp, og arrangeres nå for 44. året. Oppfordrer alle til å bli med!