Trygg grunn, et fundament for framtida for «Frua». Ei ny scene å forføre, fortvile og fortrylle på.

Tirsdag morgen ankom den nye lady-scena Sunndalsøra med trailer fra Tyskland. På plass for å ta imot elementene var riggegjengen, med leder Ivar Erlend Walseth i spissen – som nå har ei drøy uke på seg til å få montert det hele.

– Lego for voksne, smiler Walseth. Inne i traileren som står parkert bak kulturhuset er de store elementene i aluminium pakket i plast. Her er det bare å gyve løs. 2,6 tonn skal losses av og bæres inn i kulturhuset, før selve monteringen kan starte. Riggegjengen, som teller rundt tretti personer totalt, har ikke mye tid på seg. Halvannen uke. Lørdag 4. juni skal prøvene starte på den nye scena inne i Hovshall. Det er en omfattende oppgave som venter. Det ser riggegjengen ut til å ta med godt humør.

Scena er produsert av Hoac Stage Technology. Prosjektleder har vært Ola Bråten, lysmester for musikkspillet gjennom flere år. Bråten er scenograf og lysdesigner med en lang og imponerende merittliste, og en kan vel trygt anta at oppgaven er løst på beste vis.

Behovet for en ny scene har vært der i flere år. Men det har vært krevende for JazzåTeatret å makte det økonomiske løftet. Den nye scena koster mer enn en halv million kroner. Sponsor Sunndal Sparebank kom på banen i fjor med 300.000 kroner – og med balanse i regnskapet etter 2015 valgte JazzåTeatret Produksjon AS å satse. Også Ladyens Venner har lovet støtte, de har bidratt gjennom å selge «andeler» i scenegolvet.

Publikum vil neppe merke mye til den nye scena. Over aluminiumselementene skal det nemlig legges et toppdekke, og det er tregolvet som tidligere er brukt i oppsetningen.

– Men det som er nedslitt skal skiftes, sier Walseth.

Det er mindre enn en måned til premieren på årets forestilling. «Kick off» ble markert i slutten av april, og kommende helg blir det øvinger med samtlige skuespillere, kor, kapellmester og instruktører. Billettsalget er godt i gang, premieren og de påfølgende forestillingene er så godt som utsolgt.

Leder i JazzåTeatret Produksjon AS, Anne Bente Skare, gleder seg over det nye fundamentet for ladyen:

– Ny scene betyr tro på framtida, dette musikkspillet skal bestå!