Det klarner opp i hele Driva-distriktet. Nå kommer godværet, ifølge yr.no. Og ikke nok med det. Vi kan ifølge statsmeteorolog Bjart Eriksen se fram til mange dager med sol fra skyfri himmel og høye temperaturer. Han sier at han er sikker på at finværet skal holde seg i minst to uker. Høytrykkene står nemlig i kø fra vest.

– Vi er litt heldige nå, sier Eriksen, og forklarer:

– Et høytrykk fra vest er i ferd med å bygge seg opp over Nord-Skandinavia. Det vil gradvis gi betydelig høyere temperaturer. Etter hvert vil dette høytrykket svekkes, men i midten av neste uke er det nytt høytrykk på vei inn fra vest, sier Eriksen til yr.no. Og fortsetter:

– Fordi vi har veldig varme luftmasser over hele Skandinavia nå, vil temperaturen i hele landet ligge et par grader over normalen. Jo høyere opp i atmosfæren vi kommer, jo høyere vil temperaturen være i forhold til normalen. I fjellet vil det bli særdeles varmt, rundt 5–6 grader over normalen.

Det blir tørrere enn normalt, og varmere enn normalt.

Dermed kan det bli knallforhold for alt det som skal foregå rundt om i Driva-distriktet i dagene som kommer.

I Surnadal er det Vårsøghelg med aktiviteter tidlig og seint fra torsdag til søndag. I Sunndal er det blant annet Hydro Cup, Amcartreff og vikingmarked. Og bare for å ha nevnt det: På Sunndalsøra skal det ifølge meldingene bli 21 grader klokka 18.00 på fredag kveld, og sol fra skyfri himmel nesten hele helga igjennom!

Nyt godværet mens det er her: Om to uker kan det være over.

– Kort oppsummert blir de nærmeste ukene veldig fine, så normaliserer været seg etter hvert, sier Eriksen.