Driva skrev i mars om at forfatteren hadde valgt å skrinlegge boka, til tross for at den var ferdig skrevet og designet. Til Driva sa Ulvund at han ikke så noen annen løsning, og begrunnet avgjørelsen med en erkjennelse av at den økonomiske risikoen ved å utgi boka ble for stor.

Nå har han imidlertid funnet en løsning. Han har hentet inn nye og bedre trykketilbud fra utlandet, og har kommet fram til at han likevel vil realisere prosjektet.

Boka vil foreligge i tide til premieren på årets utgave av musikkspillet om ladyen.

Vil gi støtte

Ulvund har vært i flere møter med kultursjef Ole Magne Ansnes om bokutgivelsen. Torsdag skal teknikk-, miljø- og kulturutvalget ta stilling til om bokutgivelsen skal få kommunal støtte. I innstillingen foreslås det at utvalget støtter utgivelsen med 26.000 kroner. Videre at det kjøpes inn bøker for 10.000 kroner.

Dette vil rådmannen dekke inn med overførte midler på 36.000 kroner fra prosjekttilskudd som tidligere er gitt til et annet bokprosjekt. «Kvinneliv i Sunndal» fikk høsten 2015 36.000 kroner i støtte, dette under forutsetning av at prosjektet ble sluttført i 2015. Det har imidlertid ikke skjedd. Midlene ble overført til 2016, og er siden ikke blitt disponert, går fram av saksframlegget til møtet i utvalget.

Omfattende bok

Kultursjef Ole Magne Ansnes skriver i vurderingen av saka at han ser boka som et viktig dokument, og viser til at teaterhistorien er en vesentlig del av Sunndals kulturhistorie. Han framhever også at forfatteren er en glimrende skribent, og vil ikke tro det er noen som er bedre skikket til å framstille denne historien enn Ulvund.

Boka er delt i tre deler; den første omhandler teaterhistorien på Sunndalsøra fra 1980 – det samme året som Jazzå 1917 begynte å sette opp lokale teaterstykker. Deretter følger historien om musikkspillet.

- Det er masse bilder, sitater fra anmeldelser og intervjuer, betraktninger og ikke minst: Alle navnene er med. Hundrevis av lokale aktører vil her finne seg igjen. Alt er presentert på en oversiktlig måte, og boken vil dermed også fungere som et oppslagsverk, skriver Ansnes i sin vurdering av saka.

Den siste delen er en forkortet utgave av Eiliv Odde Hauges bok om Lady Arbuthnott og hennes menn (1957).

– Dette har helt tydelig vært et tidkrevende arbeid. Ulvund stipulerer sin egen innsats til cirka et årsverk. Hva han vil få igjen for dette, vil imidlertid avhenge av salget. Dette er med andre ord en frisk satsing av forfatteren, kommenterer Ansnes, og avslutter:

– Sunndalingene kan glede seg til boka som kommer ut i første halvdel av juni.