En mann i 40-åra fra Driva-distriktet bestemte seg i fjor høst for å teste motorsykkelen sin. Sykkelen veltet da han skulle snu den. Flere som så det hele oppfattet føreren som ruset. Politiet ble varslet, og oppsøkte mannen tre timer etter hendelsen.

Da lå mannen og sov.

Blodprøve viste at han hadde en promille på 1,5. Prøven ga også utslag på blant annet diazepam, klonazepam og THC.

Mannen erkjente i retten at han hadde brukt legemidler inneholdende de nevnte virkestoffene, samt å ha røyet cannabis noen dager forut for kjøringen. Retten fant det imidlertid ikke bevist at mannen også var påvirket av alkohol under kjøringen. Mannen forklarte sjøl at han ikke hadde drukket, men at han etter kjøreturen drakk minst ei halvflaske whisky før han sovnet på sofaen.

Sykkelen var ikke forsikret.

Mannen er i en tilståelsesdom fra april i 2014 dømt til betinget fengsel og til å betale en bot, blant annet for brudd på vegtrafikkloven. Kjøringen i fjor høst skjedde i prøvetida for dommen.

Mannen er også tidligere dømt til tap av førerretten for kjøring i ruspåvirket tilstand. Ved gjentakelse innen fem år skal retten til å føre førerkortpliktig motorvogn fratas for alltid.

Mannen ble i tingretten dømt til 75 dagers fengsel, samt til å betale en bot på 10.000 kroner.

Han fratas også retten til å føre motorvogn for alltid.