Ordfører Ola Rognskog er mildt sagt forbannet på nedleggingen av Halsa lensmannskontor. Han føler seg rett og slett rundlurt av Politimester Ingar Bøen og visepolitimester Arnstein Nilssen. Det virker å være farlig å stole på politiledelsen.

- I et møte regionpolitikerne hadde med ledelsen i politidistriktet blei vi lova medvirkning i strukturdebatten omkring polititjenestene på Nordmøre. Så får jeg rett etterpå et brev i posten om at kontoret i Halsa er nedlagt. Dette kommer jeg til å ta opp med politimesteren, sier Ola Rognskog.

Nærpolitireformen skulle sikre flere polititjenestemenn i aktiv tjeneste også i distriktene. Det var det brei politisk enighet om da reformen blei vedtatt på Stortinget. Men regjeringen har frasagt seg sin, og stortingspolitikernes makt og innflytelse over prosessen ved å legge gjennomføringsansvaret til politidirektoratet. Direktoratet virker ikke å se lenger enn nesa rekker, og i tillegg til å starte en rasering av nærpolitiet sentraliserer de det de kan av tjenester til Østlandet, så som lønns- og regnskapssenteret. Rognskog er svært kritisk til hvordan reformen utvikler seg.

- Hos ledelsen i politidistriktet møter vi bare tomme ord hva angår medvirkning. Vi har nok å bruke tida vår på om vi ikke skal bruke tid på ord i lufta, sier Rognskog.

Ordføreren mener dagens regjering bidrar til en rasende sentraliseringstakt. Regjeringen tar fra stortinget viktig strukturstyring, sjøl om Rognskog nok tror det er en viss kontakt mellom justisdepartementet og politidirektoratet.

- Det er nok sentralisering av tjenester i Norge. Staten bør ikke bidra, heller tvert i mot, sier Rognskog.