Interessen for amerikansk bil har vært stor i Sunndal i en årrekke, og lørdag markerer den lokale Amcarklubben sitt 40-årsjubileum. Det skal blant annet skje med en stor bilutstilling på Øratorget. Odd Bjarne Wennevold, nestleder i klubben, anslår at det kommer minst 50–60 biler. Mustang, Corvette, muligens en Dodge Viper. En Peterbilt 1975-modell (som bildet viser). Og Wennevolds egen Chevrolet Chevelle 66-modell.

Arrangementet på Øratorget er åpent for alle som har interesse for motor, forteller Wennevold. Det er også fullt mulig for andre enn klubbens medlemmer å møte opp med et kjøretøy en ønsker å vise fram. Har du en fin BMW, en Tempo moped eller en Volvo du er stolt over – kom og heng med oss, oppfordrer Wennevold.

Etter utstillinga, som starter lørdag formiddag og varer i flere timer, blir det cruising i sentrumsgatene. Deretter fortsetter programmet i klubbhuset i Industrivegen. Der blir det åpent hus og lett servering. Amcarklubben har verksted og møterom i lokalene, samt at klubben driver Autopress, vrakbilmottaket, på dugnad. Dette er med på å gi klubben inntekter til drift og aktiviteter. Det er blant annet faste klubbkvelder, forteller Wennevold. Den lokale Amcarklubben har i dag 90 medlemmer. Noen mer aktive enn andre.

– Ikke alle har Amcar, det er slett ikke nødvendig for å være medlem, sier Wennevold.

Han håper på godt oppmøte og god stemning lørdag.