Stortingspolitiker Oskar J. Grimstad, Frp mener nærpolitireformen kommer til å få ønsket effekt. Grimstad sier fysiske kontor kan stå i vegen for å få mer synlig politi.

- For mye penger blir knyttet opp i et kontor med få ansatte, når disse flyttes blir det mer nærpoliti, sier Grimstad.

- Men er det ikke selvmotsigende at når polititjenestemenn flytter bort fra ett distrikt så blir det mer nærpoliti?

- Hensikten er å frigjøre ressurser slik at det blir mer tid til patruljering og drive utadrettet arbeid, sier Grimstad.

At politidirektoratet nå har bukta og begge endene i reformarbeidet ser ikke Grimstad negativt på. Han registrerer at opposisjonen som har vært mot reformen, kritiserer manglende politisk styring. Men Grimstad sier politikerne på Stortinget er for faglig svake til  å skulle detaljstyre en så viktig omlegging av polititjenesten. Det, mener han må overlates til dem som kan det.

- Ellers blir det slik at regioner med sterk politisk innflytelse kommer bedre ut enn de med svakere politisk innflytelse, og det er ikke bra, mener Grimstad.

- Men det har vært politisk tradisjon for å ha en slik politisk styring i Norge, hvorfor vike fra den?

- Og denne tradisjonen har fagmiljø kritisert. Regjeringen har valgt å la fagfolkene styre denne reformen, sier Grimstad.

Når det er sagt er også Grimstad hoderystende til politidirektoratets argumentasjon for å bare kunne legge lønns- og regnskapsavdelingen til Drammen. Grimstad mener det er fagmiljø som er like sterke andre steder i Norge, deriblant Kristiansund. Hadde politikerne hatt styring med reformen, kunne de gjort noe med den saken.

- Men her tror jeg politidirektoratet har fått med seg alle de sterke politiske signaler som har kommet rundt direktoratets vurdering, sier Grimstad.