Fra 30. mai vil de ansatte ved Halsa lensmannsdistrikt bli flyttet til Surnadal, og Rindal lensmannskontor og lensmannskontoret på Vågland i Halsa kommune blir stengt, opplyser driftsenhetsleder på Nordre Nordmøre Arnfinn Fuglevåg til KSU 24/7.

Lensmann Helge Berg og politibetjent Per Andreassen flytter til Surnadal. Begrunnelsen for denne endringen er at politiet har for få ansatte til å holde begge tjenestestedene åpne. I dag sitter tjenestemennene i Halsa ofte alene på kontoret, eller det er stengt på grunn av beredskapsfri. Berg sa allerede da han tok over som lensmann i 2014 at kontoret blei kritisk lavt bemannet, da de gikk fra tre til to tjenestemenn. Nå må det stenge.

- Målet med flyttingen er å kunne ha flere kontroller og være mer ute i miljøet i Halsa, Rindal og Surnadalsom nå blir sett på samlet, sier lensmann Helge Berg.

Berg fortsetter å være lensmann for Halsa og leder arbeidet fra Surnadal, sammen med kollega Olav Halse. Kontoret i Surnadal blir styrket mannsakapsmesig og det gir muligheten for mer arbeid ute i felten.

- Blir nok ikke noe krangel om hvor mannskapen skal prioriteres, vi kommer nok godt overens, svarer Berg på det spørsmålet.

Politireformen som skulle sikre flere polititjenestemenn i aktiv tjeneste også i distriktene har ikke slått til for Surnadal, Rindal og Halsa sitt vedkommende.

- Bemanningen i dag er den samme som den har vært i flere år, sier Berg.

Politiet sier opp husleiekontrakten for Halsa lensmannskontor fra og med 1. juni.