Vårcruiset på Todalsfjorden er i gang. I dag formiddag la MF Åfjord fra kai på Rykkjem i Sunndal. Ombord er politikere og folk fra det lokale næringslivet, samt forkjempere for Todalsfjordprosjektet. Det ligger an til en flott dag på fjorden i det fine været.

Tema for vårcruiset er «Todalsfjordprosjektet - fra plan til realisering».

Det var en milepæl da oppstarten for planarbeidet nylig ble kunngjort.

Arbeidet med kommunedelplanen er i gang, planprogrammet er nå ute på høring, med frist 1. juli, og målet er i sikte; ferjefri vegforbindelse mellom Sunndal og Surnadal. Planarbeidet gjennomføres som en interkommunal planprosess. Todalsfjordprosjektet AS er prosjekteier og har overordnet ansvar for det praktiske planarbeidet.

– Samferdselskonferansen skal være en markering av at vi er i gang, nå vil vi, nå skal vi, sa Karin Halle, kommunalsjef i Surnadal kommune, nylig til Driva.

– Vi vil ha en døgnåpen region, og kommunene skal vokse ilag. Det vil gagne hele Nordmørsregionen.

Ferjeentusiast Kjellen Bigset er innpisker for konferansen i dag. Svein Erik Jakobsen fra Aase-Jakobsen har nå startet med å orientere om tekniske bruløsninger. Seinere vil Bergsvein Brøske ta for seg status og vegen videre for Todalsfjordprosjektet. Bruforkjemperen Rolf Losnegård vil fortelle om Dalsfjordbrua, og om en lang kamp som endte med seier. Leder i samferdselsutvalget, Kristin Sørheim, vil slå fast at fylkeskommunen prioriterer prosjektet.

Det blir «speakers corner» hvor bruforkjempere og lokale bedrifter får slippe til. Det blir også tid til å slå av en prat litt mer uformelt i løpet av dagen. Og så blir det opp til ordførerne Ståle Refstie og Lilly Gunn Nyheim å oppsummere dagen og takke for følget.