Lars Hjeldnes og Jarl Torske i «Ladyens venner» er entusiastiske og ihuga støttespillere for Sunndals store musikkspill. De kan ikke understreke nok hvor viktig musikkspillet «Lady Arbuthnott- Frua på Elverhøy» er.

– Det handler om merkevare- og omdømmebygging for Sunndal kommune. Det handler også om historie, identitet, stolthet og samhørighet, sier Hjeldnes.

Mange glade amatører er med i musikkspillet, sammen med profesjonelle.

– Folk fra Sunndal, Nesset, Surnadal, Rindal og flere steder i regionen har utfoldet seg på scena. Det er en fantastisk mulighet til å spille i et profesjonelt stykke på høgt nivå. Det er en unik mulighet. Miljøet og samarbeidet er bra. Folk en ikke har sett før blomstrer på scena. Unge og gamle samles. Ladyen gir mye til folk og samfunn.

Han viser til at stykket nå settes opp for 21. gang og hvor unikt det er at dette har pågått i så mange år på rad.

– Musikkspillet har trollbundet mer enn 65000 teaterentusiaster fra hele Norge.

I 2016 er det store og nødvendige løftet å investere i en ny scene.

– Det var viktig og absolutt på tide. Scena kunne ikke brukes lengre. Man så hvordan det slitte golvet begynte å gi etter. All ære til JazzåTeatret som tar dette grepet. Og i den forbindelse vil vi bidra med hjelp og håper mange følger opp og gir Ladyen en trygg grunn å stå på! sier de.

De utfordrer alle Ladyvenner om å støtte det nye sceneprosjektet, som de sier vil koste rundt en halv million.

– Vi håper mange vil kjøpe andeler av scena og at vi sammen kan støtte musikkspillet, som er den viktigste merkevaren vi har å tilby i Sunndal. Bli med på et felles løft! For en tusenlapp eller mer kan du være med på å bidra til at Ladyen i framtida har en trygg grunn å stå på. Summen er symbolsk og man får et synlig bevis med takk på at man har bidratt. Alt som kommer inn går rett til JazzåTeatret.

Flere har allerede støttet prosjektet:

– Vi har kommet i gang med innsamlingen, for eksempel er det en i Oslo som har gitt. Dette er for folk i hele landet. Og vi vet jo at det er mange Ladyfans rundt omkring. På forestillingene er tre firedeler ikke fra Sunndal.

Det nye scenegolvet er bygget i Tyskland og fraktet til Sunndal. Det er nå under oppføring.

Torske og Hjeldnes har tidligere vårt pådrivere til støtteaksjon: i 2013, da ting så mørkt ut, dro de i gang en kronerulling, som resulterte i 350.000 innsamlete kroner.

– Over halvparten av støtten kom utenbygds fra. Det sier mye om hvilket fotfeste musikkspillet har regionalt.

Hjeldnes og Torske gleder seg til årets forestilling:

– Det utrolige med musikkspillet er at det hele tida er fornyinger.