Rindal kommunestyre stemte for å fortsette som egen kommune med 9-8 i flertall. Arbeiderpartiet var delt i saka, og to av medlemmene stemte for å fortsette som egen kommune mens de øvrige stemte for rådmannens innstilling om å slå sammen med kommunene i Orkdalsalternativet.

Alternativet med Surnadal, Rindal og Halsa var lagt dødt og ikke med i avstemningen.

I forslaget fra Senterpartiet gikk det også inn at om fylkesmannen i oktober innstiller på tvang, ønsker Rindal å gå inn i en sammenslåing med kommunene i Orkdalsregionen.

- Jeg har sagt det før at det har vært en unødig reform, en dårlig reform, en dårlig planlagt reform og som det ser ut nå; en mislykket reform. Jeg må innrømme at jeg trodde aldri den dagen her skulle komme. Jeg trodde ikke vi skulle stå her i dag og legge ned vår egen kommune. Nei, vi legger ikke ned Rindal og bygda, men kommunen legger vi ned om stemmer etter rådmannens innstilling, sa ordfører Ola Heggem (Sp) i sitt innlegg fra talerstolen.

Opposisjonsleder Line Flåtten (Ap) hadde flere glødende innlegg for sammenslåing: - Har det vært verdt det å bruke så mye penger og ressurser på dette og likevel si nei? Når vi først har bedt om folkets råd i en folkeavstemning, må vi ta dette på alvor. Vi ser i innbyggerundersøkelsen at et lite flertall av befolkningen frykter at vi blir for små til å stå alene. Det er ubehagelig å ta sånne valg, men folket har gitt oss et råd og det er dramatisk å gå imot dette rådet. Det er nå jobben starter, og vi må være med i fellesnemnda som skal fordele oppgaver innad i kommunen. Jeg vil ikke legge ned lokalsamfunnet, men utviklingen i regionen vil skje uansett om vi er med eller ikke. Vi må sitte der vi kan påvirke i de store spørsmålene. sier hun.

De fleste av kommunestyrepresentantene gikk på talerstolen og framførte gode og saklige innlegg både for og imot sammenslåing. Og det var enighet om at det er gode argumenter for begge alternativene.

For et samlet Senterparti og to av Arbeiderpartiets medlemmer ble vektskåla tyngre for å fortsette som egen kommune. Så vil det vise seg hva fylkesmannen gjør i sin innstilling i oktober. Det skal nok noe til at Rindal skal bli tvunget til sammenslåing i en annen retning enn det de har signalisert ønske om.