Du finner dem i et eget telt ved festivalområdet.

- I år satser vi på en ny strategi med mindre lakris og ballonger og mer kvalitetsvarer. Teltet med lokalmatprodusenter, er en del av dette tilbudet, sier Toril Kyllo som sitter i sekretariatet for Laksefestivalen.

I teltet finner vi ulike småskalaprodusenter som allerede er godt i gang med å friste kundene med både fisk og kjøtt, og godt tilbehør til laksen. Den som noen av oss har forhåpninger om å få under noen hektiske fiskedøgn.

Romstad går fra Bjugn satser på tilbehøret. De er her for første gang, og ønsker å friste festivaldeltakere med mye godt til laksen.

Sennepssaus, urte og kryddersmør, ramsløk, akevittgele, grankvisteddik for å nevne noe.

- Ramsløksmør kan du ha oppå laksen ved grilling eller i en bakt potet, frister Ingrid Larsen Romstad.

Selve spesialiteten skal være en laksesirup, blandet med et krydder, samt smør og fløte.

- Da får du en gourmetsaus, frister hun.

Det er ikke bare tilbehøret det satses på. Vorpå  Røkeri fra Valsøyfjord er ganske nystartet, men rakk også å være med på festivalen i fjor. Da hadde de bra salg.

- Vi satser på gode tørrsaltede produkter og andre fiskeprodukter. Vi kan nevne røkelaks, spekelaks, gravlaks, røkt ørret og klippfisk.

Gardskjøkkenet fra Stranda er også på plass og kan i følge Kjell Roset friste med kvalitetsørret. Der deler de ut rause smaksprøver.

- Vi vil på de beste messene, og dette er en av dem, Roset. Ved siden av han sitter Ola Sylte og slår av en prat, han er fra Gårdslakteriet Sylte, de er også på plass.

Nede på festivalområdet har bodene nylig åpnet og området fylles med kjøpelystne utover dagen og helga. Fortsatt  er det sikkert noen som synes lakris og ballonger er best.